Scythe rendszerhűtő ventilátorok komoly teljesítménnyel

Scythe rendszerhűtő ventilátorok komoly teljesítménnyel

A Scythe új, nagyteljesítményű rendszerhűtő ventilátorokat mutatott be, amelyeknél a zajszint mértéke másodlagos szempont, ugyanis ezek a termékek arra vannak kihegyezve, hogy minél több friss levegőt szállítsanak az adott konfiguráció számára. A Gentle Typhoon családba tartozó rendszerhűtő ventilátorok magas fordulatszámon üzemelnek, így modelltől függően óránként 141, 197 vagy 255 köbméternyi levegőt tudnak megmozgatni, ami nem kis teljesítmény.

Érdekesség, hogy ezek a ventilátorok kategóriájukon belül mégis halknak mondhatóak: a különböző gyártók hasonló specifikációkkal rendelkező légkeverői a Scythe újdonságainál nagyobb zajszintet produkálnak úgy, hogy nagyjából hasonló mennyiségű levegőt mozgatnak meg. A légkeverők hosszú élettartamáról kiegyensúlyozott Nidec Servo csapágyazás gondoskodik, ami tulajdonképpen nem más, mint egy speciális dupla golyóscsapágyazás, ami 100 000 órás élettartammal rendelkezik. A motor által keltett rezgések túlnyomó részét a ventilátor kerete elnyeli, így a rendszerre csak minimális mennyiségű rezgés terjedhet át.

A Gentle Typhoon ventilátorok esetében a ventilátor lapátokon egy stabilizáló gyűrűt is elhelyeztek, amely segít a lapátok által keltett légörvény irányításában, ezáltal az adott a légkeverő jobb hűtőteljesítményt kínál. A stabilizátor gyűrű másik előnye, hogy a rezgéseket is csökkenti, ami  ezeknél a magas fordulatszámon üzemelő légkeverőknél különösen fontos.

A Scythe Gentle Typhoon sorozatú rendszerhűtő ventilátorai már kaphatóak kereskedelmi forgalomban, a család egyes tagjaiért a gyártó hivatalos közleménye szerint 16 euró körüli összeget kérnek majd el az üzletekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward