Sapphire Radeon R7 260X iCafe OC – alkalmi gamereknek

A gyárilag tuningolt videokártya kétslotos hűtést alkalmaz, ám a teljes PCB-t lefedő műanyag borítás alatt ezúttal szerény hűtőtömb húzódik.

Sapphire Radeon R7 260X iCafe OC – alkalmi gamereknek

A Sapphire egy alsó-középkategóriás videokártyát szabadít rá a piacra a Radeon R7 260X iCafe OC személyében, amely leginkább a költséghatékony játékkonfigurációt építő vásárlók számára lehet jó választás.

Az új videokártya első ránézésre egy igényes, teljes hosszúságú, két slotnyi helyet foglaló hűtőt kapott, ám a látszat csal: a testes műanyag borítás alatt egy költséghatékony alumínium hűtőtömb lapul, ami hőcsövekkel abszolút nem rendelkezik, de rézmagot azért kapott annak érdekében, hogy a GPU által termelt hőt minél gyorsabban átvehesse. A hűtőtömb felett egy 80 milliméteres átmérőjű ventilátor teljesít szolgálatot.

A hűtés alatt ezúttal is egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő Bonaire GPU lapul, amely 896 GCN stream egységet rejt, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához pedig 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. A GPU 1050 MHz-es magórajelet alkalmaz, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória pedig a referenciának megfelelően 5 GHz-es effektív órajelen üzemel.

Az egyetlen hattűs PCI Express tápkábel alkalmazását igénylő újdonság egy dual-link DVI, egy HDMI 1.4a és egy DisplayPort 1.2a videó kimenetet kapott. A Sapphire Radeon R7 260X iCafe OC már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 44 000 forint magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward