Sapphire HD 4890 Vapor-X 2 GB memóriával

A Sapphire műhelyében az elmúlt idők során számos érdekes videokártya készült, amelyek között a Radeon HD 4890 Vapor-X modell is jelen van a maga gyárilag megemelt órajeleivel és 1 GB-os fedélzeti memóriájával. A gyártó termékkínálata hamarosan új modellel bővül, ugyanis elkészült a legfrissebb RV 790-es GPU-ra épülő termék, amely a Radeon HD 4890 Vpaor-X 2 GB típusjelzést viseli.

Sapphire HD 4890 Vapor-X 2 GB memóriával

A Sapphire műhelyében az elmúlt idők során számos érdekes videokártya készült, amelyek között a Radeon HD 4890 Vapor-X modell is jelen van a maga gyárilag megemelt órajeleivel és 1 GB-os fedélzeti memóriájával. A gyártó termékkínálata hamarosan új modellel bővül, ugyanis elkészült a legfrissebb RV790-es GPU-ra épülő termék, amely a Radeon HD 4890 Vapor-X 2 GB típusjelzést viseli.

Az újdonság specifikációit tekintve a korábban bejelentett Radeon HD 4890 Vapor-X modellre hasonlít, kettőjük között mindössze a fedélzeti memória mennyiségében van különbség. Frissítsük fel, hogy a Radeon HD 4890 Vapor-X modell esetében pontosan milyen órajeleket alkalmaz a gyártó: a grafikus processzor 870 MHz-en ketyeg és 800 darab shadert tartalmaz, míg a - most már - 2 GB-nyi GDDR5-ös memória 4200 MHz-es effektív órajelen üzemel.

A gyárilag tuningolt megoldáson kétslotos Vapor-X hűtés van jelen. A tuning jóvoltából a hagyományos modellekhez képest némi plusz teljesítményhez juthatnak a vásárlók, de csatlakozók tekintetében sincs hiány. A gyártó D-Sub, DVI, HDMI és DisplayPort csatlakozókkal szerelte fel az újdonságot, így bármilyen monitorral is rendelkezünk, egészen biztosan meg tudjuk oldani a videokártyához történő csatlakoztatást mindenféle átalakító nélkül. A Sapphire új, 2 GB-nyi memóriával felszerelt kártyája már előrendelhető, ára Európa szerte 226 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward