Sandy Bridge alapú ellenfeleket kap a MacBook Air?

Sandy Bridge alapú ellenfeleket kap a MacBook Air?

Az Apple legújabb MacBook Air noteszgépei már egy ideje kaphatóak kereskedelmi forgalomban, sőt, már nálunk is megfordultak egy teszt erejéig. Az újdonságok penge vékony dizájnjukkal úgy tűnik, hogy nem csak a felhasználókra, hanem az egyes neves gyártókra is komoly hatással voltak, ugyanis a DigiTimes legfrissebb értesülései szerint több noteszgép gyártó nagyvállalat is tervezi, hogy az új MacBook Air konfigurációkhoz hasonló dizájnnal ellátott készülékekkel jelentkezik majd jövőre a notebook piacon, ahogy ezt tette régebben az MSI (X-slim széria).

A neves gyártók között az ASUS, az Acer és a Lenovo is jelen lesz, legalábbis első körben: a gyártók 13,3 hüvelykes vagy 14 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott ultravékony noteszgépekkel próbálnak majd konkurenciát teremteni az Apple MacBook Air-jeinek. A jelenlegi MacBook Air modellekkel ellentétben az újdonságok már nem Core 2 Duo, hanem Sandy Bridge alapokon nyugszanak majd, vagyis a Huron River névre keresztelt mobil platform köré fognak épülni.

A gyártók az Apple által alkalmazott LCD panel összeszerelési gyakorlatát is követik majd, ennek köszönhetően az LCD panelek akár 3-5 mm-rel is vékonyabbak lehetnek, mint korábban, ezáltal pedig még vékonyabb notebookok kerülhetnek forgalomba. Az új processzorok és az új dizájn alkalmazásával az említett gyártók noteszgépei ütőképesebbek lehetnek majd, mint elődeik, ezáltal a MacBook Air konfigurációk tényleg komoly konkurenciára számíthatnak az elkövetkező év folyamán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward