SanDisk iXpand: okos adattároló Apple eszközökhöz

A Lightning és USB csatlakozóval egyaránt ellátott pendrive automatikus fájlszinkronizációra is képes.

SanDisk iXpand: okos adattároló Apple eszközökhöz

Az androidos eszközök esetében már régóta megoldott, hogy ugyanazt a pendrive-ot használhassuk a mobil eszközünkhöz, és az asztali gépünkhöz is, ehhez mindössze annyi kell, hogy egyszerre legyen a meghajtón USB és microUSB aljzat. Napjainkban akár USB 3-as megoldások közül is válogathatunk, de az Apple eszközeinél már nem ilyen egyszerű a helyzet a mobil eszközöknél használt speciális, Lightning névre keresztelt csatlakozó miatt. Alig pár hónapja jelent meg az első olyan pendrive, ami egyszerre rendelkezik USB és Lightning csatlakozóval (az iStick, ami már a PQI kínálatában is ott van), a SanDisk máris előállt a saját megoldásával.

Az iXpand névre keresztelt hordozható adattároló legfőbb célja, hogy bővítse az egyébként csak felhős tárolással bővíthető iEszközök háttértárát, valamint, hogy egyszerűvé tegye az adatok mozgatását asztali gépünk és mobil Apple készülékünk között, plusz a biztonsági másolatainkat is tárolhatjuk rajta.

Az új hordozható külső adattároló testesebb, mint egy átlag pendrive: 64,17 milliméter hosszú, 36,78 milliméter széles és 11,8 milliméter vastag. Az alumínium házzal rendelkező újdonság egy strapabíró Lightning csatlakozót, illetve egy klasszikus USB 2.0-s csatlakozót kapott, amelyek közül egyszerre csak egy lehet aktív. Az Apple Lightning csatlakozót használó eszközeire egy ingyenes alkalmazást kell letölteni az iXpand használatához, amellyel könnyedén hozzáférhetünk a pendrive tartalmához, így akár zenét vagy filmet (WMV, .AVI, .MKV, .MP4, .MOV) is lejátszhatunk róla. Az átmásolt tartalmakat akár jelszavas titkosítással is elláthatjuk a mellékelt szoftverrel.

A iXpand számítógépekkel is használható: PC fronton Windows XP vagy újabb, Mac fronton pedig Mac OS X 10.5 vagy újabb operációs rendszer alkalmazására van szükség. Mobil fronton iOS 7.1 az alapkövetelmény, a támogatott eszközök között pedig az iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 és iPhone 6 Plus okostelefonok mellett az iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2 és iPad mini 3 modellek egyaránt jelen vannak. Gyárilag FAT32-es fájlrendszer van az eszközön és a szoftvere is így kezeli, így a 4GB-os fájlméret limittel meg kell barátkozzunk.

A két év garanciával érkező iXpand 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os változatban kerül az üzletek polcaira, méghozzá hamarosan. A 16 GB-os modell 59,99 dollárba, a 32 GB-os 79,99 dollárba a 64 GB-os pedig 119,99 dollárba kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward