SanDisk iNAND 7232: szélsebes és olcsó eMMC alapú tárhely

Az eMMC 5.1 támogatással érkező újdonság gyorsabb, mint elődje, a csúcsmodell pedig már nem 64 GB-nyi, hanem 128 GB-nyi tárhelyet kínál.

SanDisk iNAND 7232: szélsebes és olcsó eMMC alapú tárhely

A SanDisk a Shanghajban zajló MWC alkalmával bemutatta iNAND sorozatának legújabb tagját, az iNAND 7232-es megoldást, ami elődjéhez, az iNAND 7132-höz képes több téren is előrelépést kínál.

Mint ismeretes, a SanDisk az iNAND 7132 piacra dobásával komoly mérföldkőhöz ért, ugyanis a TLC NAND SLC-szerű felhasználásával tempós, mégis költséghatékony gyorsítótárat biztosíthatott a termék számára – ezt a gyakorlatot a vállalat a kereskedelmi forgalomba szánt SSD-k szegmensében már korábban is alkalmazta. Az iNAND 7132-es modell az eMMC 5.0 HS400-as csatolófelületen keresztül anno 280 MB/s-os folyamatos olvasási- és 125 MB/s-os folyamatos írási tempót kínált, viszont adattároló kapacitás terén nem nyújtott előrelépést: csak a szokásos 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os kiszerelésben lehetett választani.

Most megjelent az iNAND 7232, amely a SanDisk 15 nm-es csíkszélességgel készülő TLC NAND Flash technológiájára támaszkodik. A gyorsítótárat a TLC NAND Flash-ből lefoglalt tárhely adja, amit a vezérlő SLC NAND Flash módjára használ – a cache mérete modelltől függően 500 MB és 1000 MB között helyezkedik el. Komoly változás, hogy az iNAND 7232-es sorozatban már nincs 16 GB-os modell, helyette 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os példányok közül választhatnak a megrendelők.

Az immár eMMC 5.1-es támogatással is felvértezett megoldás folyamatos olvasási sebessége továbbra is 280 MB/s-os csúcsértéket képvisel, viszont a folyamatos írási tempó nőtt az előző generációéhoz képest: 125 MB/s helyett immár 150 MB/s-os csúcsértékkel gazdálkodhatunk. Az eMMC 5.1 jóvoltából a véletlenszerű olvasási sebesség is javult, ami kétségtelenül jó hír.

Az iNAND 7232 főleg mobileszközökben juthat szerephez, így táblákban és okostelefonokban egyaránt találkozhatunk vele, plusz erősen valószínű az is, hogy a pendrive PC-k egyre dinamikusabban növekvő szegmensében is szerephez jut majd a nem is oly távoli jövőben. Az iNAND 7232 elsőként az ősszel forgalomba kerülő mobileszközökben válhat elérhetővé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward