SandForce alapú üzleti Kingston SSD meghajtók

A Kingston ezúttal legújabb SSD meghajtóit nem az átlagfelhasználóknak, hanem az üzleti szegmens képviselőinek szánja, ennek megfelelően a termékek kínálnak néhány olyan extrát is, amelyek az említett szegmens számára általában rendkívül fontosak.

SandForce alapú üzleti Kingston SSD meghajtók

A Kingston ezúttal legújabb SSD meghajtóit nem az átlagfelhasználóknak, hanem az üzleti szegmens képviselőinek szánja.

A KC100-as SSD meghajtók a SandForce SF-2200-as sorozatú SSD vezérlőjét használják, amely már bizonyított a piacon. A termékek 2,5 hüvelykes formátummal érkeznek és SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszer alaplapjához. Természetesen ezek az SSD-k – ahogy az összes többi SATA 6 Gbps-os modell – visszafelé kompatibilisek a SATA 3 Gbps-os portokkal is, ám ekkor névleges olvasási/írási teljesítményüknek nagyjából csak a felét tudják biztosítani. A friss SSD-k öt év garanciával kerülnek forgalomba és a gyártó állítása szerint egymillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni (MTBF). A család több tagot is tartalmaz, amelyek egymástól eltérő teljesítmény felmutatására képesek. A meghajtók üresjáratban 0,455W-os, olvasás közben 1,6W-os, míg írás alkalmával 2,05W-os fogyasztás mellett üzemelnek.

Az alábbi táblázatból kiderül, hogy melyik modelltől pontosan mire számíthatunk:

A termékek különlegessége, hogy automatikus adattitkosítás mellett üzemelnek, hála a két beépített adattitkosító motorjuknak, amelyek AES-128-as és AES-256-os adattitkosítást végeznek. A termékekből a fenti táblázatban található modellek mellett úgynevezett Upgrade csomagok is érkeznek, amelyben szokás szerint 2,5”-3,5” beszerelő keret, kábelek, csavarok és adatmigrációs szoftver lapul. Ezek a csomagok természetesen drágábbak is: a 120 GB-os KIT 353 dollárba, a 240 GB-os 665 dollárba, míg a 480 GB-os csomag 1285 dollárba kerül.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward