Samsung: Veszélyben a mobilpiac

Nagyon valószínű, hogy a mobilpiac növekedése lelassult, jövőre pedig vissza is eshet a globális recesszió miatt - kongatta meg a Samsung a vészharangot.

Samsung: Veszélyben a mobilpiac

Nagyon valószínű, hogy a mobilpiac növekedése lelassul, jövőre pedig vissza is eshet a globális recesszió miatt - kongatta meg a Samsung a vészharangot.

A koreai elektronikai óriás korábban még azt jósolta, hogy az idei év során az összes kiszállított mobilok mennyisége 9%-al növekedhet, ám most már arra mutat rá, hogy a piaci körülmények váratlan dermesztő hatása miatt ez kevesebb is lehet - jövőre pedig nem csak hogy tovább lassulhat a növekedés, de még csökkenésbe is átcsaphat, figyelmeztetett James Chung, a cég képviselője.

Ez az előrejelzés tökéletesen egybecseng a rivális mobilgyártó Nokia saját meglátásaival is, akik emellett arra is rámutattak, hogy a keményebbé váló gazdasági helyzet miatt a cégek a piac további bővítése helyett kénytelenek lesznek inkább a még meglévő vásárlók kegyeiért versengeni.

Az elhúzódó csökkenés azt is eredményezheti, hogy átkerül a hangsúly az olcsóbb mobilokra, ami egyes cégek profithányadosát is károsíthatja, míg a szolgáltatók rákényszerülhetnek a különböző mobilokra meghirdetett kedvezményeik visszanyesésére annak érdekében, hogy továbbra is nyereségesek maradhassanak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward