Samsung: Újabb Galaxy Core variáns a láthatáron

A Samsung egy újabb középkategóriás okostelefonról rántotta le a leplet. A friss Core 3 kivitelben lesz kapható.

Samsung: Újabb Galaxy Core variáns a láthatáron

A Samsung gyors egymásutánban a harmadik olyan mobiltelefont állítja kamerák kereszttüzébe, ami megfizethető áron fogja magát kelletni. Az újonnan érkező Core Prime érdekessége, hogy nagyon rugalmas lesz hálózatkezelés tekintetében. Rögtön három különböző kivitelt is engedélyezett nemrégiben a TENAA. Az SM-G3606, G3608 és G3609 típusazonosítókkal megbélyegezett gépek között van olyan kivitel, ami képes lesz két SIM kezelésre, van olyan, ami nemzetközi LTE modemet kapott, és akad kizárólag 2G/3G támogatással szolgáló is. Ez azt feltételezi, hogy a Samsung szeretné világszerte forgalmazni a debütálását követően a mobilt, és minden piacra az igényeknek megfelelő változatot fogja eljuttatni. De vajon megéri majd az árát az újdonság?

A Galaxy Core Prime előlapját egy 207 PPI-s pixelsűrűségű kijelző uralja, amit 4,5 hüvelykes képátló és 800 x 480 képpontos felbontás jellemez. A szóban forgó panel élessége bizony távolról sem kifogástalan, azonban szem előtt kell azt tartani, hogy PLS technológiát használ, így legalább más tekintetben nincs vele probléma – széles betekintési szögek, valamint jó fényerő és színvilág jellemzik. Az előlapon még érdemes megemlíteni a 2 megapixeles kamerát is, mely HD minőségű videóhívások bonyolítását teszi majd lehetővé. A főkamerát górcső alá véve sem igazán lehet ok a panaszra. Ugyan "csak" 5 MPixeles állóképeket lehet vele rögzíteni, de videózáskor már 1080p-s anyagokkal is boldogul, és persze a LED-es villanót sem kell nélkülözni, így rosszabb fényviszonyoknál is használatba vehető.

A Galaxy Core Prime belsejében rejtőző lapka kiléte egyelőre nem ismert, de azt már tudjuk, hogy négymagos és 1,3 GHz-es órajelen üzemel. Vélhetően egy olyan SoC-ről beszélhetünk, ami Cortex-A7 alapokon nyugszik, így energiatakarékos és a hétköznapi használat során kellően gyors is. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, a tárhely pedig alapból 8 GB-os. Ez utóbbit lehet majd tetszés szerint bővíteni is egy microSD kártyával. A kapcsolati képességek tárházában – ahogy arról már fentebb volt néhány szó – esetenként lesz 4G LTE, de érkezik 3G HSDPA támogatással dolgozó modell is. Ezen felül sajnos a részletekre még nem derült fény, de a mobilok körében alapfelszereltségnek számító trió, a Wi-Fi, a Bluetooth modul és a GPS vevő biztosan jelen lesz itt is.

Egyebek mellett a szerkezet szoftveres oldala is egészen rendben lehet, ugyanis az Android 4.4 teszi rajta tiszteletét. A KitKat pillanatnyilag még a legfrissebb Android variáns, és ezúttal sem kell nélkülözni rajta a Samsung egyedi felhasználói felületét, a TouchWizt. Ennek köszönhetően egy sor hozzáadott alkalmazás áll majd a felhasználók rendelkezésére, és extra szolgáltatások, illetve funkciók is szép számmal akadnak majd. A készülék 8,8 milliméter vastag házban lakik, ami átlagosnak számít (sőt, a maga nemében talán még kifejezetten jó is). A hátlapja mögött egy 2000 mAh-s kapacitású akkumulátor húzta meg magát. Ez bizony nem túl izmos, viszont ne feledjük, hogy a vas jól bánik majd a tartalékaival, így végeredményben kellemes üzemidővel szolgálhat.

A Samsung Galaxy Core Prime Indiában bukkan majd fel először, ahol átszámítva mintegy 110 eurót fog kóstálni a készülék. Ez az összeg igazából a Samsung kínálatát tekintve eléggé kedvező ajánlattá teszi az újdonságot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward