Samsung: Összefog a mobilok és a fényképezőgépek részlege

Az együttműködéstől azt várják, hogy a jövőben jobb kamerás okostelefonok, illetve tükörnélküli fényképezők szülessenek.

Samsung: Összefog a mobilok és a fényképezőgépek részlege

A Samsung az elkövetkezendő évek során folyamatosan egyre szorosabbra szeretné fűzni a kapcsolatot a vállalat két fontos részlege között. A képalkotó megoldások és a vezeték nélküli kommunikációs eszközök közeledése egymáshoz, úgy vélik, hogy mind a két félnek hasznára válik a jövőben.

A Dél-Koreaiak az ETNews információi szerint azt szeretnék elérni, hogy a mobilpiacéhoz hasonló helyzet alakuljon ki a tükör nélküli fényképezők szegmenséhez is, és erre nem is szeretnének hosszú éveget várni. Reményeik szerint 2015-re a Samsung lesz a világ legnagyobb MILC gyártója. Ezt pedig úgy szeretnék elérni, hogy egyre okosabb gépekkel állnak a nagyközönség elé. Emellett az is fontos céljuk, hogy a telefonokba kerülő kamerák minél jobb eredményt tudjanak majd felmutatni. Itt maga a technológia nem jelentene akkora akadályt, "mindössze" a miniatürizálást kell megoldaniuk. A Samsung berkeiben többször is utaltak rá, hogy bármilyen fontos is a kamera, nem szenvedhet emiatt a kompaktság terén hiányt egy gépezet (lásd Nokia).

A Samsung Electronics berkeiben az átszervezés december 11-én vette kezdetét, és a folyamat várhatóan akadálytalanul lezajlik majd a következő néhány hetes (hónapos) időszakban. Az együttműködés eredményére azért ne a közeljövőben számítsunk, így példának okáért a Galaxy S5 esetében még vélhetően nem lesz ennek az összefogásnak látható előnye, ám az év második felében debütáló Galaxy Note negyedik generációja már felmutathat ebből fakadóan némi előrelépést. Korábban arról számolhattunk be, hogy a Samsung 2014 végére előáll az első 20 megapixeles telefonba szánt kamerájával. Nos, ebben már jó eséllyel benne lehet a digitális képalkotásért felelős részleg munkájának gyümölcse is.

"Át fogjuk ültetni a márkát, az értékesítési hálózatokat, a szoftveres tudást és a gyártásban meglévő versenyképességét a vezeték nélküli divízióból a kamera üzletágába. Továbbá egyesítjük a technológiai "know-how"-t is a két ágazat között, hogy megkülönböztessük az okostelefonjainkat."

A Wireless Business Division és a Digital Imaging Business Division azonban csak 2015-re fog teljesen összeérni a tervek szerint, ám ekkorra – ahogy a fentiekből láthattuk – már eredményeket is várnak. A MILC fényképezőgépek és az okostelefonok sokkal közelebb kerülhetnek egymáshoz az évek előrehaladtával, ez pedig komolyabb áttöréseket is hozhat. Nem lenne például meglepetés, ha a Samsung megoldaná a lencserendszerek csatlakoztatásának kérdését az mobilok esetében, a másik oldalon pedig várhatóan elképesztő mennyiségű új lehetőség fog felbukkanni, elsősorban a szoftvert és kapcsolati lehetőségeket figyelembe véve.

A Samsung legújabb lépése összességében érdekes változásokat hozhat, és a vállalat várakozásai szerint ezek mind pozitív hatással lesznek a termékeikre. Jelenleg talán egy kicsit túl ambiciózusnak is tűnnek, hiszen erősnek tűnhet a MILC-ek terén egyértelműen kitűzött céljuk. Kíváncsian várjuk, hogy a vásárlókat a Samsung valóban meg tudja-e majd győzni a jobb extra képességek kínálatával. 2015 nincs távol, az első helyük ezen a területen viszont igen. A másik irányba jelenleg sincs komoly gond, bár az optikai képstabilizátor fejlesztései nem a tervezett ütemben folynak (néhány pletyka szerint, még az SGS5 esetében is nélkülöznünk kell majd ezt, ami remélhetőleg nem igaz), és a szenzorok terén is lemaradni látszanak a konkurensekkel szemben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward