Samsung netbook VIA Nano processzorral

A VIA legújabb, Nano névre keresztelt processzorához a gyártó nagy reményeket fűz, ám az újdonságot ennek ellenére még csak elvétve lehet látni a piacon. Most úgy tűnik, hogy a Samsung legfrissebb noteszgépében már a VIA processzor újdonsága foglalhat majd helyet. Az NC20-as típusjelzéssel ellátott netbook várhatóan valamikor jövő év februárjában kerülhet a boltok polcaira, a termék azonban nem a népszerű NC10-es modell utódja lesz.

Samsung netbook VIA Nano processzorral

A VIA legújabb, Nano névre keresztelt processzorához a gyártó nagy reményeket fűz, ám az újdonságot ennek ellenére még csak elvétve lehet látni a piacon. Most úgy tűnik, hogy a Samsung legfrissebb noteszgépében már a VIA processzora foglalhat helyet. Az NC20-as típusjelzéssel ellátott netbook várhatóan valamikor jövő év februárjában kerülhet a boltok polcaira, a termék azonban nem a népszerű NC10-es modell utódja lesz.

Az NC20-as termék 12,1 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel lesz felszerelve csak úgy, mint a Dell Inspiron Mini 12-es készüléke, ám azzal ellentétben a Samsung megoldása a VIA platformjára épül. A források külön kiemelik, hogy a kis újdonságban már a kezdetektől fogva Nano processzor lapul, a régi, C7-es egységeket nem kívánja felhasználni a Samsung. Az NC20-as netbookban egy 1,3 GHz-es órajelen üzemelő Nano processzor lesz jelen. A rendszerben összesen 1 GB memória foglal majd helyet, az adatok tárolásáról pedig egy 160 GB-os merevlemez fog gondoskodni. A kis készülékben integrált Chrome sorozatú videó vezérlő helyezkedik el. A Samsung hordozható számítógépe 1,5 Kg körüli súllyal rendelkezik, a készüléket a gyártó egy 1,3 Megapixeles webkamerával, WiFi és Bluetooth támogatással, valamint 3 in 1 (három az egyben) kártyaolvasóval is ellátja majd.

A február folyamán megjelenő netbook várhatóan 649 dollárba fog kerülni, ami bizony nem mondható olcsónak, mindenesetre jó látni, hogy egy nagy gyártó alkalmazza majd a Via Nano processzorát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward