Samsung monitorok minden igényre

A kínálatban felsőkategóriás ívelt UHD monitort éppúgy találunk, mint átlagfelhasználóknak, vagy üzleti felhasználóknak szánt példányokat.

Samsung monitorok minden igényre

A Samsung nemrégiben Monacóban több különleges monitort is bemutatott egy rendezvény alkalmával, amelyek között ívelt kijelzővel ellátott példányok és profiknak szánt monitorok éppúgy voltak, mint átlagos, Full HD felbontást alkalmazó, de igényes dizájnnal ellátott megjelenítők.

SE790C

A rendezvény alkalmával az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó modell kétségtelenül az SE790C volt, amely az ívelt kijelzős monitorok között a zászlóshajó szerepét tölti be a maga impozáns, 34 hüvelykes képátlóval és 21:9-es képaránnyal rendelkező VA paneljével. A szóban forgó monitor legfontosabb műszaki paramétereiről egyik korábbi hírünkben már lerántottuk a leplet, most azonban a Samsung hazai képviseletének köszönhetően már azt is tudjuk, mikor érkezik az újdonság és mennyibe kerül majd idehaza. Az SE790C mostanában válik elérhetővé, hazai ajánlott végfelhasználói ára pedig 279 000 forint lesz. 29 hüvelykes kistestvére márciusban kerül az üzletek polcaira, méghozzá 211 000 forintos ajánlott végfelhasználói áron.

SD590C

A bemutató alkalmával az SD590C és az SE510C is megtekinthető volt a látogatók számára. Ez a két monitor 27 hüvelykes képátlójú hajlított kijelzőt kapott. Az SD590C 16:9-es képátlójú VA panelt rejt, ami 1920 x 1080 pixeles natív felbontás, 4 ezredmásodperces válaszidő, 350 cd/m2-es maximális fényerősség és 3000:1 kontrasztarány mellett üzemel. A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes panel 178 fokos vízszintes és függőleges betekintési szögekkel rendelkezik, fedélzetén pedig két darab 5 wattos beépített hangszóró is helyet kapott, amelyek térhangzást biztosítanak. A csatlakozók között egy D-Sub, egy HDMI és egy DisplayPort videó bemenet, valamint egy vonalszintű audió bemenet és egy fejhallgató kimenet található. Ez a modell 2014. októbere óta kapható, ajánlott végfelhasználói ára pedig 119 000 forint.

A márciusban érkező SE510C ugyancsak 27 hüvelykes hajlított kijelzőt kap,de a korábbi hírek szerint 24 hüvelykes kivitelben is elérhető lesz. A fentebb említett társához hasonlóan igényes dizájnnal érkező monitor "T" alakú talpat kap, és természetesen rendelkezik szemkímélő üzemmóddal is, viszont beépített hangszórója már sajnos nincs. Az SE510C várhatóan 114 500 forintos ajánlott végfelhasználói áron válik elérhetővé a következő hónap folyamán.

UD970

A professzionális képi megjelenítést igénylő felhasználókat a beépített kalibrációs motorral ellátott UD970-es monitor veszi célba a maga 31,5 hüvelykes képátlójú PLS paneljével, amely 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A 16:9-es képátlójú panel 8 ezredmásodperces (GTG) válaszidővel dolgozik, színhűségére pedig jellemző, hogy az Adobe RGB színterét 99,5%-ban, az sRGB színteret pedig 100%-ban képes lefedni. A 178 fokos betekintési szögek mellé 350 cd/m2-es maximális fényerősség, 1000:1 tipikus kontrasztarány és valós 10-bites színkezelés jár. A professzionális szintű monitor PiP és PbP funkciót egyaránt kínál, beépített USB 3.0-s hubja pedig két porttal rendelkezik. A gyári állvánnyal maximálisan testre szabható a monitor, maga a háttérvilágítás pedig villódzásmentesen végzi a dolgát. Ez a modell már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig vonzó tulajdonságaihoz lett igazítva: a termékért 454 690 forintot kérnek el.

SD850

Megtaláljuk a sorban az SD850-es monitort is, ami 32 hüvelykes és 27 hüvelykes változatban érhető el, természetesen mindkét esetben 16:9-es képarányú VA panellel. A 2560 x 1440 pixeles natív felbontást kínáló panel 4 ezredmásodperces (GTG) válaszidőt és 300 cd/m2-es maximális fényerősséget kínál, tipikus kontrasztaránya pedig 3000:1. Az egymilliárd színárnyalat megjelenítésére képes panel 100%-ban lefedi az sRGB színteret, gyári állványa pedig ugyanolyan jól testre szabható, mint az UD970-é. A PbP és PiP funkciót egyaránt támogató monitor szintén rendelkezik kétportos USB 3.0-s hubbal, a kijelző háttérvilágítása pedig ebben az esetben is villódzásmentesen dolgozik.

A vállalat lerántotta a leplet két másik monitorról is, amelyek a New Touch of Color dizájnelvet vetik be a siker érdekében. Ezek a kijelzők az UD970-hez és az SD850-hez hasonlóan már nem ívelt kijelzőt alkalmaznak, viszont meglehetősen elegánsra sikeredtek. Mindkét termék 23,6- és 27 hüvelykes változatokban kerül az üzletek polcaira, méghozzá PLS típusú LCD panellel, amely Full HD natív felbontást és 178 fokos betekintési szögeket kínál. Az új monitorok 4 ezredmásodperces (GTG) válaszidővel és 1000:1 tipikus kontrasztaránnyal büszkélkednek, videó bemeneteik között pedig egy HDMI és egy D-Sub port lapul. Ezek a monitorok és villódzásmentes háttérvilágítást kaptak, valamint szemkímélő üzemmóddal is rendelkeznek.

SE360
SE390

Az energiatakarékos működésről Eco-Saving Plus funkció gondoskodik. Az egyelőre nem derült ki, hogy ezek a monitorok pontosan mikor jelennek meg, így az is rejtély, mennyibe kerülnek majd. A rendelkezésre álló információk szerint az SE390 és SE360 sorozat tagjai között csak dizájnban lesz különbség.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward