Samsung HomeSync: ütős médiabox, meglepő funkciókkal

A Samsung HomeSync rengeteg funkciót kínál, amelyek alapján túlzás nélkül nevezhetjük apró otthoni médiaközpontnak.

Samsung HomeSync: ütős médiabox, meglepő funkciókkal

A Samsung egy rendkívül ütőképes médiaboxot mutatott be, amely Android 4.1-es mobil operációs rendszert futtat és rengeteg hasznos szolgáltatással áll a felhasználók rendelkezésére.

A Samsung HomeSync névre keresztelt újdonsága igazán sokoldalú, hiszen asztali médialejátszóként, médiatárolóként és médiamegosztóként egyaránt helytáll - és ez még csak a jéghegy csúcsa. Az újdonság egy 1,7 GHz-es magórajelen ketyegő, ARM alapú kétmagos SoC egységgel érkezik, amelyhez 1 GB-nyi DDR3-as rendszermemória, illetve 8 GB-nyi eMMC alapú tárhely társul. A felhasználók különböző tartalmait egy 1 TB-os merevlemez fogadja. A tetszetős doboz Gigabites Ethernet porttal, valamint 802.11 b/g/n típusú kétsávos WiFi adapterrel érkezik, ami a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es frekvenciatartományban egyaránt üzemel. Hab a tortán, hogy a felsoroltak mellett Bluetooth 4.0-s adapter, USB 3.0-s port, HDMI videó kimenet és optikai audió kimenet is rendelkezésre áll, sőt, az eszköz a micro USB portnak köszönhetően külső adattárolóként akár számítógéphez is csatlakozhat, így egyszerűen megoldható a nagyobb tartalmak mozgatása.

A Samsung HomeSync egy igazi különlegességnek tekinthető, ami az otthoni és mobil szórakozást egyaránt ötvözi, így az egész család számára páratlan médiaélményt nyújt. Az eszközre könnyedén tölthetünk fel különböző tartalmakat WiFi adapterrel ellátott eszközeinkről, így táblánkon, okostelefonunkon és WiFi-s fényképezőgépünkön tárolt fájlokat egyszerűen és gyorsan megoszthatjuk. További jó hír, hogy rendelkezésre áll a Screen Mirroring funkció is, ami a különböző platformok közötti egyszerű tartalommegosztásért felel. A HomeSync emellett NFC kompatibilitást is kínál, így az NFC támogatással ellátott mobil eszközök egyetlen érintéssel csatlakoztathatóak hozzá.

Maga a HomeSync egyébként egyszerre akár nyolc különböző felhasználó adatainak kezelésére is képes: az egyes felhasználók külön azonosítót kaphatnak, amelyhez külön jelszó is jár, így a hozzájuk tartozó adatok titkosíthatóak. A felhasználók mindannyian hat különböző eszközzel kapcsolódhatnak a HomeSync-hez tartalom le- és feltöltés céljából. Extra, hogy a Dropboxban, illetve más publikus felhőszolgáltatásokban tárolt adatok könnyedén átmásolhatóak a HomeSync-re is.

Nem is gondolnánk, de a Samsung HomeSync még vezeték nélküli megfigyelő kamerához is csatlakozhat, így a termék otthoni megfigyelőrendszer központjaként is funkcionálhat, sőt, a kamera élő képét mobil eszközökön is megtekinthetjük. A HomeSync természetesen a biztonsági kamera képének rögzítésére is képes.

Az apró doboz persze nem csak a különböző tartalmak tárolására, megosztására, lejátszására, illetve streamelésére használható: segítségével HD televíziónkat internetes televízióvá alakíthatjuk, amelyen keresztül a Google Play áruház, a YouTube videó megosztó és a Samsung Hub is elérhető. Az újdonság az IPTV szolgáltatások számára egy igen fontos kaput is jelenthet, ugyanis segítségével az IPTV-s szolgáltatások okostelefonokon és táblagépeken is elérhetővé válnak, ami a kábelszolgáltatók számára különösen jó hír.

A rendszer az alábbi tartalmakat támogatja

[list type="unordered"]

[*]Videó: H.264, H.263, MPEG4, VC-1, Sorenson Spark, WMV7/8, MP43, VP8,DivX

[*]Audió: MP3, AAC LC/AAC+/eAAC+, WMA 9std/10pro/Lossless, FLAC, Vorbis, AMR-NB/WB, Wav, Mid, AC-3

[*]Digitális tartalomvédelmi eljárások (DRM): HDCP 1.3/2.1, Playready, Widevide, Trustzone

[/list]

A Samsung HomeSync várhatóan áprilisban válik elérhetővé világszerte, így Magyarországon is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward