Samsung Galaxy Note - közel 40 millió eddig

Elképesztő ütemben fogynak a Samsungnál a nagyképű, felsőkategóriás modellek. A Note 3-tól is tízmilliós produkciót várnak. 

Samsung Galaxy Note - közel 40 millió eddig

A Samsung a Galaxy Note család legújabb sikervárományosának bemutatását követően arról is beszámolt röviden, hogy hol tart jelenleg ez a széria az eladási mutatókat tekintve. A számadatok megdöbbentőek. Az óriás a Galaxy S után a legsikeresebb okostelefonnak számít a vállalat berkeiben.

Elnézést kérünk azoktól, akik a lányok miatt kattintottak
Elnézést kérünk azoktól, akik csak a lányok miatt kattintottak

A Samsung már korábban is hangoztatta, hogy jól mennek az érintőtollas termékcsalád „legkisebbjei” (hiszen sok Note táblagép van), de hogy ennyire, azt minden bizonnyal kevesen gondolták volna. A Galaxy Note és a Galaxy Note II mostanra összesen 38 milliós példányszámban talált gazdára. Éppen két év kellett ehhez, az első Note-ot ugyanis 2011 szeptemberében dobták piacra. A nagyérdemű szívélyesen fogadta az akkor még egyedülállóan nagyra nőtt mobilt - melynek nevéhez egyébként a sokak által használt "phablet" szóképződmény is kapcsolódik -, 10 milliós darabszámban értékesítették a második generáció érkezéséig.

Ebből is látszik, hogy a kezdetektől fogva sikervárományosként kezelhetőek ezek is, akár csak a Galaxy S-ek. A Note második felvonásával azonban még a Samsung számára is valamelyest meglepő mértéket öltött a kereslet. Az elmúlt 12 hónapban, vagyis nagyjából Note II leleplezése óta 28 millió modellt adtak el az érdeklődőknek úgy, hogy kereskedelmi forgalomba csak októberbe került az akkori újdonság. Addig tehát csak a Note szaporította ezt a számot.

Az 5,3 és 5,5 hüvelykes megoldások után, most színre lépett az 5,7 colos kivitelű Note 3. Manapság ez a méret egyáltalán nem számít kuriózumnak, sőt mi több, néhány igen erős vetélytárssal kell szembenéznie a Samsung óriásának. Elég csak az Xperia Z Ultrára gondolni, mely már 6,44 hüvelykkel várja az érdeklődőket. Ennek megfelelően elképzelhető, hogy az eddig felmutatott rendkívüli növekedést már nem tudja majd produkálni, de vélhetően a kereslet csökkenésével azért nem kell számolni. JK Shin, a Samsung Mobile Communications részleg vezetője elmondta a jövővel kapcsolatosan, hogy mindenképpen túl akarják szárnyalni a harmadik Note-tal az elődöket, és a 10 milliós mérföldkövet is elérnék vele rövid időn belül. A 10 milliós példányszámmal kapcsolatban bővebb fejtegetésbe nem bocsátkozott, és látszólag azért visszafogott jövőképet akart a legújabb Note elé vetíteni.

A Galaxy Note II egyébként két hónap alatt érte el az 5 milliót, és nagyjából négyre volt szüksége a fent kiemelt 10 milliós érték letudására. A Galaxy Note II 128 országban kezdte meg anno a karrierjét, míg a mostani alanyunk már 140-ben fog nagyjából egyszerre debütálni, emellett pedig az érintett szolgáltatók száma is jóval nagyobbnak ígérkezik. A lekörözésnek ilyen szinten tehát nincs akadálya. A Samsung minden bizonnyal be fog számolni a Note 3 sikereiről is, kíváncsian várjuk hogyan alakul az eszköz sorsa.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward