Samsung Exynos lapka négy maggal?

A nagyobbik dél-koreai gyártó egyik tervezett újdonságáról kapott szárnyra friss információ, miszerint itt is be fognak mutatni egy négy maggal rendelkező lapkakészletet, és ennek megjelenésére talán már nem is kell olyan sokat várni.

Samsung Exynos lapka négy maggal?

A nagyobbik dél-koreai gyártó egyik tervezett újdonságáról kapott szárnyra friss információ, miszerint be fognak mutatni egy négy maggal rendelkező lapkakészletet, és ennek megjelenésére talán már nem is kell olyan sokat várni. Természetesen a Samsung saját márkajelzése alatt fog majd feltűnni a lapka, vagyis az Exynos családot gazdagítja majd a jövőben. Az Exynos 4212 esetében elhangzott, hogy a SoC már 32 nm-es csíkszélességen kerül majd bevetésre. Ugyanez lesz a helyzet a négymagos Exynos processzorok esetében is.

Ezek az Exynos 4412 néven érkeznek majd, vagyis a kódszám második számjegye jelöli az aktív magok számát. A várható órajel a kiszivárgott információk szerint 1,5 GHz lehet majd. Természetesen a grafikus terület sem marad érintetlen, a Samsung elmondása szerint a 4212 esetében egy új grafikus mag kerül bevetésre, így ezzel számolnunk kell majd a 4412 esetében is. Az új grafikus processzor személyében egy MALI-T604 tűnhet majd fel, aminek az ARM számításai szerint ötször gyorsabbnak kell lennie, mint a jelenlegi MALI-400-nak.

Az Nvidia Tegra 3-hoz hasonlóan, itt is Cortex-A9-es magok kerülnek majd bevetésre, vagyis teljesítményben hasonló szintre lehet számítani a két lapka esetében. A Samsung megoldásának a legnagyobb előnye a modernebb gyártástechnológia lesz, amivel alacsonyabb fogyasztás érhető majd el. A Tegra 3 viszont már kapható, ráadásul sorban érkeznek az erre építő eszközök, de a Samsung termékének éles bevetése még néhány hónappal odébb van.

Néhány információ szerint elképzelhető, hogy a harmadik generációs Galaxy S csúcsmodell erre a lapkára épít majd, korábbi hírek szerint ennek a bevetése május környékén lehet esedékes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward