Samsung Display: Rajtra kész a Galaxy Fold

Csak azt nem lehet tudni továbbra sem, hogy mikor lesz az indulás.

Samsung Display: Rajtra kész a Galaxy Fold

A Samsung április utolsó hetében szerette volna elindítani a Galaxy Fold forgalmazását, viszont az előzetes tesztek során többféle minőségi probléma is jelentkezett a készülékkel. Ezeknek pedig egy része olyan volt, hogy a dél-koreai alakulat arra jutott, mindenképpen el kell halasztani a rajtot, és ki kell küszöbölni a hibákat.

A Galaxy Foldnál sokan olyan kijelzőréteget is levettek a panelről, ami a védelem részét képezte volna, és nem lett volna szabad bolygatni. Ezt a problémát egy nyomatékosabb felhívással megoldhatta volna a Samsung, de mint az a néhány napos tesztidőszak alatt kiderült, más gondok is akadtak a szerkezettel, melyek már komolyabb beavatkozást igényeltek. (Például a forgási pontok illesztésein bejuthatott szennyeződés, ami a pixelek meghibásodásához vezethetett.) A vállalat meglehetősen sokáig semmit nem közölt az érdeklődőkkel, nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz a Galaxy Fold sorsa, de most valamelyest megtört a jég. Konkrétumokkal nem lettünk előrébb, de a cég egyik kiemelt szakembere elmondta, hogy jól haladnak a javítások, és készen áll a rajtra az egészen különleges okostelefon.

Galéria megnyitása

„A megjelenítővel kapcsolatos problémák többsége ki lett küszöbölve,” – árulta el a Samsung Display alelnöke, Kim Seong-cheol a héten, egy szöuli esemény keretében, és így folyta: „a Galaxy Fold készen áll arra, hogy piacra kerüljön. És amikor megjelenik a Galaxy Fold, különösen nagy figyelmet kap majd a piacon.”

Kim Seong-cheol szerint tehát már nincs akadálya annak, hogy megkezdődjön a készülék forgalmazása. Ugyanakkor azt meg kell említeni, hogy a szakember nem úgy beszélt az ügyről, hogy minden a legnagyobb rendben van, és már egyáltalán nincs gond a Galaxy Folddal, hanem csupán azt mondta, hogy a problémáknak a többségét sikerült megoldani. Szóval már lehet látni a fényt az alagút végén, de azt továbbra sem tudjuk, hogy mikortól vásárolhatják majd meg az emberek a késznek nyilvánított terméket.

Galéria megnyitása

Legutóbb a Samsung azt nyilatkozta, hogy a következő hetekben a boltok polcain landolhat a Galaxy Fold, de bizony azóta már bőven eltelt néhány hét úgy, hogy a gyártó nem szolgált pontos információkkal, illetve leginkább semmilyen információval sem. Május eleje óta szinte teljes a csend a Samsungnál a Galaxy Folddal kapcsolatosan. Márpedig a Samsung Display alelnökének szavai alapján viszonylag rendben lehet már a szerkezet. És mivel az április rajtot igencsak az utolsó pillanatban halasztotta el a cég, és mondott vissza rengeteg előrendelést, illene tisztázni a dolgokat, és értesíteni a fejleményekről azokat, akik 1980 dollárért szeretnék megvenni ezt az ultra-prémium megoldást.

Persze az is érhető, hogy a Samsung ezúttal behatóbban próbálja megoldani a gyengeségeket, hiszen aligha szeretné megismételni a Galaxy Note7 milliós visszahívásait, az ugyanis pénzben és presztizsben is sokba került a számára. Ráadásul a hajtogatható mobiloknak még rosszabbul jönne egy rossz kezdés, hiszen még nehezebb lenne itt elnyerni a felhasználók bizalmát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap