Samsung: Befutott a Galaxy Fame és a Young

Az alsóbb árszegmensekbe szánt okostelefonok az Android Jelly Beannel karöltve fognak hódítani több színben is.

Samsung: Befutott a Galaxy Fame és a Young

A Fame és a Galaxy Young mondhatni egy kaptafára készültek, a specifikációikban ugyanis sok a hasonlóság. A duóból a Young lesz a kedvezőbb árú variáns, de érdekes módon mégis van olyan része, amiben jobbnak ígérkezik, mint a Fame.

A Young előlapján egy 3,27 hüvelykes panel kapott helyet, ami HVGA (480 x 320) felbontású, tehát nem szenved a rettenetesen alacsony pixelszámtól, ami az elődeire jellemző volt. A sebességfelelős egy ismeretlen egymagos SoC, mely 1 GHz-es órajelen üzemel és 768 MB-nyi rendszermemória társaságát élvezi. A háttértár bővíthető lesz microSD kártyával, alapjáraton mindössze 4 GB áll a rendelkezésünkre.

A hátlapot egy fix fókusztávolságú, 3 megapixeles kamera díszíti, ami VGA videók készítését teszi lehetővé másodpercenként 24 képkockás sebességgel. A borítás alatt pedig egy 1300 mAh-s kapacitású telep munkálkodik. A kapcsolati képességei között megtaláljuk a Wi-Fi-t, a GPS vevőt és a Bluetooth 3.0 modult is a 3G HSDPA modem mellett.

A Fame esetében 3,5 colosra növekedett panelen is ugyanolyan, 320 x 480 képpontos felbontás fogad minket. Ilyen méretben ez még éppen elfogadható minőséget jelent, és a célzott árszegmensben valószínűleg nem lesz rá panasz. Ez a készülék már két kamerát tartalmaz, előre egy VGA figyel majd, míg a fotózás felelőse egy LED villanóval felvértezett 5 megapixeles egység lesz.

A fedélzeten van HSDPA hálózati modem, Wi-Fi Direct képesség, GLONASS műholdakkal is kommunikáló GPS vevő, Bluetooth 4.0 és még az NFC chip sem hiányzik. Továbbá támogatott lesz a Galaxy S Cloud és a Samsung Hub szolgáltatás is. Ezeken túl szinte minden azonos a Younggal, ugyanazt az egymagos 1 GHz-es chipet kapjuk 4 GB bővíthető tárhellyel, de itt a memória 512 MB-ra zsugorodott. Sajnos még az akkumulátor is egyezik, itt is 1300 mAh-ból kell a masinának gazdálkodnia.

A TouchWiz Motion felhasználói felületet kapott Anroid Jelly Bean fut majd mind a két masinán, és a Galaxy Fame, valamint a Galaxy Young is készül majd két SIM befogadására képes kivitelben. A Young négy színben - fehér, kék, ezüst és vörös - kerül a boltokba, míg a Fame metálkék és fehér ruhát ölthet. A pontos árazással és a megjelenéssel kapcsolatban a Mobile World Congressen kaphatunk információkat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward