Samsung bada platform, új CMOS lapkák

A Samsung két új CMOS alapú képérzékelő lapkával, valamint egy új, bada platformra épülő okostelefonnal kezdi a hetet.

Samsung bada platform, új CMOS lapkák

A Samsung két új CMOS alapú képérzékelő lapkával, valamint egy új, bada platformra épülő okostelefonnal kezdi a hetet.

Két új CMOS alapú képérzékelő lapka mobiltelefonokhoz

A gyártó a mobiltelefon piacot az 5 Megapixeles S5K4E2-es, valamint a 3 Megapixeles S5K5CA lapkákkal veszi célba. Mindkét lapkát felsőkategóriás okostelefonokba és vékony mobilokba szánja a vállalat, az egységek egyenként 6,5 x 6,5 mm-es modult alkotnak, azaz rendkívül kompaktak.

Galéria megnyitása

Az S5K4E2-es modellben beépített EDoF (Extended Depth of Field – kiterjesztett mélységélesség) képfeldolgozó egység kapott helyet, amely az SEES (Samsung Enhanced Energy Steering) technológiájával karöltve még tisztább nagyfelbontású képek elkészítését teszi lehetővé, maximum 5 Megapixeles felbontásig. A termék névjegykártya szkenneléshez és vonalkód leolvasáshoz egyaránt alkalmazható lesz.

Az S5K5CA névre keresztelt újdonság már nem egy egyszerű képérzékelő lapka, hanem egy SoC megoldás (System-on-Chip – rendszer a chipen), amelynek belsejében egy képjel feldolgozó processzor, valamint egy CMOS alapú képérzékelő lapka foglal helyet. Az újdonság segítségével a fényképek mellett akár 720p-s mozgókép rögzítésére is lehetőség nyílik. A friss chipek a közeljövőben a gyártó új mobiltelefonjaiban kaphatnak helyet.

Samsung bada platform, elsőként a Wave modellel

Galéria megnyitása
A Samsung bada platformja felsőkategóriás multimédiás szolgáltatásokat kínál és vezeték nélküli kommunikációs technológiák tekintetében is képes felvenni a versenyt a piac többi szereplőjével. A Wave, vagy más néven S8500-as modell egy 3G-s támogatással ellátott okostelefon, amely 3,3 hüvelykes képátlójú AMOLED kijelzőt tartalmaz, amely 800 x 480 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A rendszer lelkét egy 1 GHz-es processzor alkotja, de a kínálatban 2 vagy 8 GB-nyi beépített flash memória, 5 Megapixeles beépített, ledes vakuval is felvértezett kamera, valamint GPS vevő és gyorsulásmérő is helyet kapott. A termék USB portot, microSD kártyahelyet és WiFi adaptert szintén tartalmaz, sőt, Bluetooth 3.0-s támogatással is fel van vértezve.

A Wave a gyártó TouchWiz 3.0-s felhasználói kezelőfelülete köré épül és lehetőséget nyújt a Twitter, a Facebook és egyéb közösségi oldalak szolgáltatásainak gyors eléréséhez. Az okostelefon gond nélkül lejátssza az Xvid, DiVX, MP4 és WMV videó fájlokat, sőt, 5.1-es virtuális térhangzást is biztosít, emellett pedig 720p-s videók rögzítésére is képes.

A Samsung Wave várhatóan április folyamán kerülhet a boltok polcaira világszerte, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban nem szolgált információkkal a gyártó.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap