Sajtórendezvényt tart október 22-én az Apple

A hóvégi esemény főszereplői vélhetően az iPadek lesznek.

Sajtórendezvényt tart október 22-én az Apple

Az október 22-i dátum már hetek óta pletyka tárgya volt az Apple újdonságaival kapcsolatosan, de hivatalosan csak most nyert megerősítést ez az időpont. Immár biztosan kijelenthető, hogy az Apple október végén egy nagyszabású sajtókonferenciát tart, amelyen leleplezhetik a legújabb táblagépeiket.

A szaksajtó számára kiküldött meghívókon nem sok információval szolgálnak előzetesen, de erre lehetett is számítani. A halvány színekkel és letisztult dizájnnal karöltve a "We still have a lot to cover." feliratot olvashatjuk rajta, amivel egyértelműen utalnak arra, hogy több eszközzel találkozhatunk majd. A jövő heti rendezvénynek legalább két főszereplője már biztosan lesz, mégpedig várhatóan az új iPad és az iPad mini "2" személyében.

Az új táblagépek érkezését az Apple úgy időzítette, hogy nagyjából egy év teljen el az elődök bemutatását követően. A jelenlegi iPad és iPad mini generáció tavaly, október 23-án állhatott reflektorfénybe a tengerentúlon. Az iPad mini akkor nagy újdonságnak számított a vállalat részéről, de a fogadtatása kicsit vegyes volt. A kisebb iPad kijelzőjének felbontása rengeteg kritikát kapott, és éppen ezért szinte azonnal megindultak arról a pletykák, hogy már tavasszal be fogják mutatni a következő változatát. Mostanra tudjuk, hogy ez közelről sem így lett, és az Apple kivárja a kis tábla évfordulóját, csak ekkor jelentik be az utódot.

Az iPad mini esetében tehát egy jellemzőt már tudunk is, ami várhatóan változni fog, ám a nagyobb felbontású megjelenítőben nem fog kimerülni az újítások listája. Várható a központi chip cseréje is, és egy nagyobb akkumulátorról is szó esett, ám ezek nem csak az iPad minire vonatkozhatnak, hanem az ötödik generációjához érő iPadre is. Az előbbi esetében az Apple A5, míg az utóbbinál az Apple A6X lapkának fognak utódot keríteni; a mini esetébe egy korábban már látott SoC kerülhet majd elő, míg az eredeti iPadnél a fejlesztők egy négymagos Apple A7-et húzhatnak elő a kalapból, ami a felmenőkhöz hasonlóan, az Apple A7X nevet kaphatja. A nemzedékváltással a pletykák tanúsága szerint az iPad esetében a külső is meg fog változni. Erre a megjelenése óta nem volt példa, csak a vastagsága és a tömege módosult a különböző kiadásoknak, most viszont az iPhone-hoz és az iPad minihez hasonló testet ölthet a nagyobbik tablet. A beépített ujjlenyomat-olvasót tartalmazó Home gomb megjelenése egyelőre csak az iPad esetében merült fel, de nem elképzelhetetlen annak a lehetősége sem, hogy az új mini is megörökölje.

A két iPad mellett azonban előfordulhat, hogy más újdonsággal is találkozunk majd 22-én. Rebesgetik ugyanis egy új MacBook megjelenését is, amely 12 hüvelykes képátlóval és Retina felbontással örvendeztetheti meg az érdeklődőket. Mindezen felül az OS X Mavericks rendszer debütálása is hátra van még, hiszen nyáron csak bejelentették az érkezését.

A cupertinóiak San Franciscoban, a Yerba Buena Center for the Arts (YBCA) épületében fogják megtartani az október 22-i rendezvényüket. Az Apple azonban nem az egyetlen, ami ezen a napon mutatja majd be a következő termékeit. A Nokia is ekkorra időzítette a sajtóeseményét, de ők a világ másik felére, Abu-Dzabiba invitálták az érdeklődőket. A két esemény helyi idő szerint reggel kilenc és délután hét órakor kerül megrendezésre, először a Nokia lesz soron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward