Saját YouTube alkalmazást kaptak a gyerekek

A Google válogatott tartalmakat fog kínálni a fiatal nézőknek az új programon belül, és ehhez egy teljesen egyedi felületet is terveztek.

Saját YouTube alkalmazást kaptak a gyerekek

Az okostelefonok és a táblagépek napjainkban már sokszor töltenek be „gyerekjáték” szerepet is, mivel egyre több olyan applikációt készítenek a fejlesztők, amik a csemetéket veszik célba. Lehetnek ezek szórakoztató, vagy akár szellemi fejlődést elősegítő dolgok is. Mostantól a Google is kivenné részét a kicsik szórakoztatásából, ennek jegyében született meg a vállalat legújabb androidos programja.

A YouTube Kids érkezésének híréről az USA Today számolt be néhány napja, mostanra pedig ténylegesen bekerült az alkalmazás a Google Play Store kínálatába. A Google olyan partnerekkel hozta létre az új applikációt, mint például a Dreamworks TV, a Mother Goose Club vagy a Jim Henson TV. A fiatalabb generáció számára optimalizált program előre szűrt tartalmakat fog szolgáltatni olyan köntösben, amit könnyebben kezelhetnek a gyermekek. Szem előtt tartva, hogy a legkisebbek még gépelni sem igazán képesek az apró kezeikkel, a keresőóriás ide is beépítette a hangfelismerő rendszerét – erről a lehetőségről Shimrit Ben-Yair, a projekt termékmenedzsere beszélt. Ennek hála szülői segítség nélkül is meg tudják majd keresni azt, amit éppen nézni szeretnének.

Az újdonság sokkal letisztultabb, mint a hagyományos YouTube kliens, nagyobbak az egyes elemek, hogy könnyebb legyen megnyomni őket, kevesebbet kell görgetni, és áttekinthetőbb is az egész, hiszen kevés a plusz információ. Az itt megjelenő felvételek négy csoportra lesznek leosztva. Könnyedén lehet majd választani a gyereknek készített mesesorozatok, a zenés klipek és az oktató jellegű anyagok között, a negyedik menüpontban pedig azt lehet majd felfedezni, hogy melyek a legnézettebb, legnépszerűbb videók.

A beépített szűrő egyébként úgy lett kialakítva, hogy eleve tiltólistája van egyes szavakra, amik esetlegesen nem odavaló tartalmat csalogathatnának elő. Ha például a „szex” szóra keresnek rá a YouTube Kidsben, akkor automatikusan megkéri a program a felhasználót, hogy próbálkozzon valami mással. Az applikációnak lesznek mélyebb beállítási opciói is, amik már csak a felnőtteknek szólnak. Lehet majd finomhangolni az egyébként is korlátolt kínálatot. Erre egy feketelistát vezettek be, amelyhez pillanatok alatt hozzá lehet majd adni a nemkívánatos felvételt – minden így letiltott anyagot később újra lehet engedélyezni. Illetve kiszabható, hogy mennyi ideig nézhessen egyfolytában videókat a család legkisebb tagja, így megakadályozható, hogy a gyerek ott ragadjon a tablet előtt egész napra.

Üröm az örömben, hogy a kicsiknek készített YouTube Kids egyelőre csakis az Androidra, és kizárólag az Egyesült Államokban lesz elérhető. A kezdeményezés viszont nagyon jó, és remélhetőleg a későbbiekben más régiók is bekerülnek a támogatottak körébe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward