Saját térképes szolgáltatást hoz létre a Huawei

Saját térképes szolgáltatást hoz létre a Huawei

A Huawei egyelőre nem egy Google Térkép riválisban gondolkodik, hanem egy fejlesztői eszközt kíván biztosítani mások számára, akik például navigációs alkalmazást szeretnének készíteni, vagy valami egészen más funkcióhoz használnának térképet. A Map Kit néven készülő megoldás jelen állás szerint nem arra szolgál, hogy direktben a felhasználók alkalmazhassák.

A China Daily számolt be arról, hogy a Huawei már egy saját térképszolgáltatáson is dolgozik, ami hamarosan elérhetővé válhat. De nem a mezei felhasználók vehetik majd ezt igénybe kezdetben, hanem olyan fejlesztőpartnerek, akik valamilyen térképes applikációt szeretnének létrehozni. A Map Kittel kapcsolatban egyelőre még nem minden tisztázott, de az biztos, hogy meglehetősen széles körben elérhető és alkalmazható lesz onnantól, hogy elérhetővé válik.

Galéria megnyitása

A Huawei legújabb szolgáltatása legalább 40 nyelven lesz elérhető, és elvileg ősz közepére készülhet el, októbertől lehet majd hozzáférni. És a fejlesztéshez közel álló forrás már arról beszél, hogy az orosz keresőszolgáltatásáról ismert Yandex és a Booking, valamint a Kayak mögött álló Booking Holdings is érdeklődik már ez iránt. A kínaiak jó viszonyt ápolnak az oroszokkal, így az a kapcsolat nem olyan meglepő, viszont az, hogy az amerikai Booking beállna jelen helyzetben a Huawei mögé, az mindenképpen merésznek tűnik. De ha sikerül ezekkel megállapodnia a cégnek, akkor erősen indíthat még az idei évben.

A Map Kit idővel olyan applikációnak is az alapjául szolgálhat majd, ami már a HarmonyOS operációs rendszerre készülhet. A Huawei bizony erősen gondolkodhat abban, hogy milyen applikáció ökoszisztémát húz fel az újdonság mögé, és az biztos, hogy annál jobban jár, minél függetlenebbül tudja végezni a feladatát. A Huawei 150-160 országban van jelen világszerte, és ezeken a területeken minden gond nélkül gyűjthet információkat egy térképhez. Szóval annak ellenére, hogy egy új szereplőként léphet pályára ezen a fronton, mindennel rendelkezik ahhoz, hogy egy nemzetközi szinten fejlett és pontos szolgáltatást hozzon létre. Elvileg a MapKit támogathat majd olyan extra szolgáltatásokat is, mint a sávváltásra figyelmeztetés, a kiterjesztett valóságot alkalmazó navigálás, valamint a valós idejű forgalmi adatok biztosítása.

Galéria megnyitása

A Huawei befektetői egyébként minden bizonnyal örömmel látják, hogy a vállalat szinte minden téren próbál a lehetőségeihez mérten függetlenedni az Egyesült Államokhoz köthető megoldásoktól. És azt mindenképpen meg kell itt érteni, hogy a Huawei célja nem az elsősorban, hogy a Google orra alá próbáljon borsot törni, hanem hogy egyáltalán lábon tudjon maradni, ha a jövőben egy olyan kereskedelmi szankció éri, ami például az elmúlt hónapokban majdnem a nyakába szakadt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap