Saját táblagéppel állt elő a Tesco

A Hudl színes egyéniséggé tehető többféle puha tokkal, és az ára is baráti - ahogy arra számítani lehetett.

Saját táblagéppel állt elő a Tesco

A Tesco sokféle saját márkanevével ellátott elektronikai termékkel rendelkezik már, de táblagép speciel eddig nem volt az üzletlánc felhozatalában. Természetesen a Tesco továbbra sem kezdett ilyen gépek gyártásába, hanem egy OEM/ODM készülékek körében már jártasan mozgó vállalat, az Archos segítségét kérték a megvalósításban.

Még mielőtt mindenki elítélné a Hudl-t a Tesco neve miatt, ez a legkevésbé sem egy költséghatékony megoldás lett, amiből mindent kispóroltak a lehető legalacsonyabb ár elérése érdekében. A gép joggal sorakozhatna a Tesco Színes kategóriába is, ugyanis meglehetősen kellemes specifikációval bír. A 7 hüvelykes kijelző például – amivel a használatbavételt követően azonnal szembekerülünk – IPS technológiával dolgozik, és 1440 x 900 képpontos a felbontása. Végeredményben tehát az elénk vetített kép meglepően éles lesz, és minden szögből jó színhűséget fog produkálni. Kamerát is találunk a fedélzeten, nem is egyet, mert előre és hátra is figyel egy modul, ám ezeknek a képességei még nem ismertek. Ami tudható, hogy LED villanó nincs a főkamera mellett, ami sajnos eleve korlátozni fogja a használatot valamelyest.

A szoftveres oldal nem rossz, ugyanis már az Android 4.2.2 teljesít a gépen szolgálatot, és amellett, hogy elérést garantál minden Google szolgáltatás felé a masina, még extrákat is tartogat. Az első lépések megtételében egy külön alkalmazás is segíti majd az újdonsült tulajdonosokat. Külön indítómenüt kaptak a Tescos szolgáltatások, ahonnan elérhetőek a Blinkbox filmek, TV adások, zenék és persze a Clubcard TV, ahol a Clubcard kártya tulajdonosok nézhetnek ingyenes műsorokat. Valamint lesz banki ügyintézés és vásárolhatunk is vele egy sor különböző terméket.

Mindezeket a szolgáltatásokat, vagy úgy általában a programokat és az oprendszert egy négymagos, 1,5 GHz-es lapka fogja lendületbe hozni. A SoC kilétére nem derült fény, de a vonásai alapján egy MediaTek MT6589T-vel lehet dolgunk, mely Cortex-A7 magokat és egy 357 MHz-es PowerVR SGX544 integrált grafikus processzort rejt. A szerkezet tárkapacitása 16 GB-os méretű alapból, és microSD segítségével 48 GB-ig tolható ki ez az érték. A kapcsolati lehetőségek között ott sorakozik a kétsávos 802.11 b/g/n Wi-Fi mellett egy Bluetooth 4.0 modul és egy GPS vevő is. A Hudl üzemideje sem az a pont, amire panaszunk lehetne. Egyetlen feltöltést követően az ismeretlen kapacitású akkumulátor 9 órán át tartja életben a masinát úgy, hogy közben folyamatosan filmezhetünk róla. A készülék egy otthoni házimozi központjává is varázsolható, mert a keretére került egy micro-HDMI csatlakozó, így a videókat nagy képernyőn is nézhetjük.

A Tesco Hudl négy különböző színben lesz megvásárolható: fekete, piros, kék és lila sorakozik a palettájában, továbbá egy gumírozott védőtokokkal még több árnyalatba öltöztethetjük. Az ajánlott fogyasztói ára 120 font és szeptember 30-ától lehet majd megvásárolni több mint 1000 áruházban, először az Egyesült Királyságban. Fontos azonban kiemelni, hogy erre is lesznek különböző Clubcard kártyás akciók, melyekkel még lejjebb szorítható az ára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward