Saját online zeneboltot nyit az EMI

Megelégelte a pusztán külsős zeneboltokra való hagyatkozást az EMI, és tervbe vette a saját online árusítóközpontjának megnyitását.

Saját online zeneboltot nyit az EMI

Megelégelte a pusztán külsős zeneboltokra való hagyatkozást az EMI, és tervbe vette a saját online árusítóközpontjának megnyitását.

A fejlesztést már korábban megkezdték az idei év során, hogy mielőbb elérhetővé tegyék a nagyközönség számára a közvetlenül tőlük való zene- és videóvásárlás lehetőségét. Arról egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor, milyen formátumban és mennyiért kínálják majd a portékát, de az már most ismeretes, hogy mindenképpen lesz a kínálatnak legalább egy minimális ingyen hozzáférhető hányada is.

Az EMI egyébként a nagyok közül elsőként fogadta el a védtelen formátumok használatát is, így talán lehet rá esély, hogy legalább valamennyi DRM-mentes számot is kínáljanak. Más kiadókat legalábbis egyelőre nem kívánnak bevonni az üzletbe, bár világossá tették azt is, hogy ezt a vállalkozást most még leginkább afféle kísérletnek, tanulólabornak tekintik, semmint központi árusítóhelynek.

E vállalkozásával tehát a cég jó esetben tehet legalább egy apró lépést a helyes írányba. Ami a többieket illeti, a Sony már régóta lemondott a korábbi PressPlay szolgáltatásáról, viszont a Universal szintén nemrég kezdte el a saját videóboltjának tervezését.

A kezdeményezés tehát mindenképpen jó annyiban, hogy legalább egyes próbálnak lépést tartani az új időkkel, ám amint arra több kritikus is rámutatott, egy nagy hátránya van: a vásárlók általában nem tudják, hogy melyik együttes/énekes/film melyik kiadóhoz tartozik, és ezért leginkább az olyan boltokhoz vonzódnak, ahol kiadóktól függetlenül megtalálhatnak mindent. Így ha a kiadók csak a saját portékájukat kínálják, az valamelyest bonyolíthatja a dolgokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward