Saját mobiltelefont tervez az Intel

Beletelt némi időbe, de immár láthatólag az Intel is rádöbbent, hogy kütyük nélkül ma már egy nagy elektronikai/technikai/IT-s cég sem lehet meg; az Apple-nek ott van az iPhone, a Google-nek az Android, az Amazonnak a Kindle... nekik is kell tehát valami, és végül ők is a mobil mellett döntöttek.

Saját mobiltelefont tervez az Intel

Beletelt némi időbe, de immár láthatólag az Intel is rádöbbent, hogy kütyük nélkül ma már egy nagy elektronikai/technikai/IT-s cég sem lehet meg; az Apple-nek ott van az iPhone, a MS-nek a Zune, az Amazonnak a Kindle... nekik is kell tehát valami, és végül ők is a mobil mellett döntöttek.

Ennek megfelelően már a múlt héten össze is hívtak egy leendő fejlesztőgárdát erre a célra, összetrombitálva a Santa Clara-i főhadiszállásukra az ipar legnagyobb óriásait, köztük például a Disney egy magas rangú wireless-vezetőjét, a MySpace Mobile főnökét, és más hírneves szakikat és IT-gurukat; ott volt a Szilikonvölgy színe-java.

Itt aztán bemutatták nekik az elképzeléseiket, miszerint természetesen a saját technikájukra alapozva építenének egy olyan új mobiltelefont, amelyet reményeik szerint még az idei évben piacra dobhatnak, és legalább olyan elsöprő sikert arathatnak vele, mint az Apple az iPhone-nal - és amivel feledtethetik a múltbeli, hasonlóan ambíciózus, ámde kudarcba fulladt fellángolásaikat, így például a tavaly bemutatott "ultramobil hordozható számítógép"-koncepcióikat, amelyekből végül semmi se lett.

Hardver tekintetében a leendő új mobilt "rengeteg" rezisztanciaérzékelővel szerelnék fel, lényegében egy, az Apple-féle megoldásnál olcsóbb érintőképernyő-variánst alakítva ki így - plusz még arra is van esély, hogy a mobilok így arra is reagálni tudjanak, ahogyan az ember épp tartja őket. Operációs rendszer tekintetében pedig "természetesen" Android lesz itt is, tovább erősítve a nyílt forráskódú tábort.

Érdekes elképzelés, és derék vállalkozás; bízzunk benne, hogy ezúttal tényleg lesz is belőle valami érdemleges. Várjuk hát a fejleményeket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward