S-Pennel megtoldva érkezik az új Galaxy Tab A modell

A Samsung érintőceruzával felruházva küldi bevetésre a legújabb táblagépét, ami 4G LTE-vel indul a középkategóriában.

S-Pennel megtoldva érkezik az új Galaxy Tab A modell

A Samsung viszonylag rövid idő alatt a második S-Pennel ellátott készülékét állítja csatasorba; a Galaxy Note7 után most a Galaxy Tab A 10.1 (2016) érintőceruzával megtoldott variánsát mutatta be.

Az új sikervárományos egy 10,1 hüvelykes megjelenítőnek ad majd otthont, ami 1920 x 1200 képpontos felbontással dolgozik, vagyis a képaránya 16:10-es. IPS vagy PLS technológiát alkalmazó panelről beszélhetünk, szóval a képminősége biztosan rendben lesz. Az S-Pennel kiegészített Galaxy Tab A 10.1 (2016) esetében a Samsung szerette volna a lehető legjobb érintőceruzás élményben részesíteni a felhasználókat, ennek érdekében itt már az az S-Pen került elő, ami a Galaxy Note7 esetében is bizonyíthat. Ez az eszköz minden korábbi megoldásnál nagyobb pontossággal dolgozik és kényelmesebb kézben tartani. A tableteknél nem kapnak nagy hangsúlyt a kamerák, ezt mindig érdemes szem előtt tartani, de szerencsére a Samsung itt viszonylag még ki is tett magáért. A gép előlapján egy HD videóhívások bonyolítására alkalmas, 2 megapixeles egység figyelhető meg, ami az eredeti munkakörében biztosan megfelelően helyt fog állni. Az emlékezetes momentumok megörökítésére szolgáló kamera pedig, ami a hátlapon helyezkedik már el, 8 MPixeles CMOS érzékelőre épül, és akár 1080p-s mozgóképfelvételeket is képes rögzíteni. Ehhez a képalkotóhoz még LED-es villanó is kapcsolódik, szóval akár kedvezőtlenebb fényviszonyok esetén is lehet rá számítani.

Saját fejlesztésű központi chipjét használja a gépezetben a Samsung. Az Exynos 7870-ről beszélhetünk jelen esetben, ami nyolc egyenrangú Cortex-A53 processzormagot vonultat fel, melyek az 1,6 GHz-es frekvenciát is elérhetik munkájuk során, ha minden erejüket mozgósítaniuk kell. A grafikus munka itt egy Mali-T830 MP2 IGP-re marad. A rendszenek 3 GB-nyi memória áll majd a rendelkezésére, ami aligha fog telítődni a mindennapos használat során, szóval ez biztosan nem ront majd a teljesítményen. A tárhely kiszabásakor sem volt szűkmarkú a Samsung, ugyanis 32 GB-tal felvértezve érkezik az újdonság, és ezt akár még 256 GB-os microSD kártyával is fentebb lehet majd tornászni. Kiváló kapcsolati képességek jellemzik az érintőceruzás Galaxy Tab A modellt. Kezdésnek van itt 4G LTE hálózati modem, valamint 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi, ami a 2,4 és az 5 GHz-es sávokon is jól érzi magát. Ezeken felül pedig említést érdemel még a Bluetooth 4.2 modul és az A-GPS vevő, ami a GLONASS és a BeiDou helymeghatározó rendszerekkel is együtt tud működni, szóval még navigálásnál is igazán jó szolgálatot tehet a masina.

Az Android 6.0 fut a Galaxy Tab A 10.1 (2016) S-Pennel megtoldott variánsán, ami ráadásul itt különösen sok szoftveres extrával is meg lesz fűszerezve, hiszen a TouchWiz grafikus felület alapvető dolgain felül itt egy sor olyan különlegesség is van, ami már az S-Penhez köthető – a jegyzetelésben, a rajzolásban, a fordításban és még egy sor egyéb helyen segíthet a kiegészítő. A táblagép 254,3 x 164,2 x 8,2 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig 558 gramm, ami manapság bizony már elég sok egy 10 colos eszköz esetében. A vállalat honlapja szerint remek üzemidővel fog szolgálni a táblagép: egy töltéssel akár 13-14 órán át is lehet majd használni az új Galaxy Tabot. Ez annak köszönhető, hogy a Samsung szakemberei egy 7300 mAh-s akkumulátort pakoltak a hátlap mögé, illetve az Exynos 7870 igazán energiahatékonyan fogja tenni a dolgát a 14 nm-es csíkszélességének és a felépítésének köszönhetően. A készüléket fekete vagy fehér kivitelben lehet majd megvásárolni.

A Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016) S-Pennel kezdetben csak a gyártó hazájában, Dél-Koreában lesz megvásárolható, viszont a későbbiekben minden bizonnyal szélesebb körben is kereskedelmi forgalomba kerülhet. A készülék ára átszámítva kb. 440 dollár körül alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward