Rövidesen olcsóbb lehet az Nvidia két GPU-s csúcskártyája?

Az árcsökkentés indokolt, de hogy mikor kerül rá sor, az egyelőre rejtély.

Rövidesen olcsóbb lehet az Nvidia két GPU-s csúcskártyája?

Az Nvidia két GPU-s csúcskártyája, az eredetileg 3000 dolláros áron piacra dobott GeForce GTX Titan-Z nemrégiben árcsökkentésen esett át, igaz, ebből egyelőre csak az OEM partnerek profitálhattak. Azóta megjött a GeForce GTX 980, az új egy GPU-s csúcskártya, amely ár/teljesítmény aránya miatt még nehezebb helyzetbe hozza a GeForce GTX Titan-Z-t, hiszen egy GeForce 980 GTX Quad SLI szett 2200 dollárból kijön, cserébe viszont jóval komolyabb teljesítményt kínál, mint a két GPU-s zászlóshajó, ami 800 dollárral drágább.

A fentiek miatt nincs kizárva, hogy lassan elgondolkoznak az Nvidia illetékesei egy, a végfelhasználókat is érintő árcsökkentésen, igaz, az egyelőre nem tudható, hogy erre mikor kerül sor. Érdekesség, hogy az elmúlt hét folyamán több viszonteladónál is olcsóbbak lettek a GeForce GTX Titan-Z videokártyák. Az OCUK kínálatában sokat csökkent az említett termékek ára, de az amerikai on-line áruház, a Newegg is kínál már "jóárasított" GeForce GTX Titan-Z-t, ami akár 1500 dollárért is hazavihető.

A GeForce GTX 980 érkezésével az AMD már csökkentette két GPU-s csúcskártyájának árát, így a Radeon R9 295 X2 1499 dollár helyett immár 999 dollárért érhető el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward