Rövidesen érkeznek az egyedi hűtéssel ellátott R9 290X modellek

Néhány hét múlva egyedi hűtéssel és/vagy egyedi felépítéssel rendelkező R9 290X videokártyákkal is találkozhatunk.

Rövidesen érkeznek az egyedi hűtéssel ellátott R9 290X modellek

Az AMD első körben csak és kizárólag referencia felépítéssel és referencia hűtéssel ellátott Radeon R9 290X videokártyák piacra dobására adott engedélyt, így az R9 290X kínálat meglehetősen egyhangúra, szürkére sikeredett: az egyes gyártók termékei gyakorlatilag csak a doboz dizájnjában különböznek egymástól.

Az első tesztek alapján kiderült, hogy az R9 290X ár/teljesítmény arányban remek választás, ami az Nvidia számára rossz hír, hiszen a GeForce GTX Titan, ami 999 dollárba kerül, nem gyorsabb annyival, mint amennyivel drágább. Sajnos némi üröm is vegyült az örömbe, ugyanis az R9 290X modellek referencia változatai meglehetősen forróak tudnak lenni, így most különösen nagy szükség lenne az egyedi hűtéssel ellátott modellekre, amelyek halkabban és hűvösebben működhetnek.

Egyelőre minden Radeon R9 290X videokártya ugyanígy néz ki

Szerencsére az egyedi hűtéssel és/vagy egyedi felépítéssel rendelkező R9 290X modellek megjelenésére sem kell már sokat várni, ugyanis az AMD november végétől kezdve zöld utat ad a partnereknek, így azok végre olyan R9 290X videokártyákat is piacra dobhatnak majd, amelyek a referencia modelleknél sokkal jobb hűtést alkalmaznak. A kínálatban DirectCU II-es ASUS, WindForce 450W hűtéssel ellátott Gigabyte, TwinFrozr IV-es hűtést alkalmazó MSI, Vapor-X hűtővel büszkélkedő Sapphire és IceQ X2 hűtésre támaszkodó HIS videokártyák egyaránt jelen lesznek. November végén persze nem csak az egyedi léghűtéssel, hanem a folyadékhűtő blokkal ellátott R9 290X videokártyák is bemutatkozhatnak majd. Az egyelőre nem világos, hogy ezeknél a termékeknél engedélyezett lesz-e a gyári tuning, vagy sem.

Az R9 290X videokártyák jelenleg kétféle kiszerelésben kaphatóak: a normál modellek 549,99 dollárba, a Battlefield 4 kupont tartalmazó Battlefield 4 Edition példányok pedig 569,99 dollárba kerülnek. Ezek a termékek még mindannyian referencia videokártya hűtőt alkalmaznak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward