Shop menü

RÖVIDESEN BEMUTATKOZIK A HONOR ELSŐ FLIPES MOBILJA

Magic V Flip néven érkezik a Galaxy Z Flip és a Motorola Razr modellek kihívója.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Rövidesen bemutatkozik a Honor első flipes mobilja

A Honor nagyon szépen szerepelt az idei első negyedévben a hajtogatható okostelefonok piacán, pedig a kínálata még elmarad a konkurenseiétől. Úgy tud egészen korrekt mennyiségben eladni összehajtható mobiltelefonokat, hogy a toplistán egyedüliként eddig nem kínált kisebb méretű, és ezáltal olcsóbb kagylós formátumú megoldást.

A Huawei, a Samsung és a Motorola is rendelkezik flipes eszközzel, a Honornál azonban csak most jön az első ilyen konfiguráció. Mivel a Honor eddig egészen jó készülékeket tett le az asztalra a flexibilis képernyőre építve, ezért sokan bizakodással telve várhatják a Magic V Flip bemutatását. A néven nem gondolkodott sokat a vállalat, de a termék tervezésébe már egészen biztos, hogy nagyobb energiát fektetett.

Galéria megnyitása

Június 13-án fog a kamerák kereszttüzébe kerülni az újdonság. Kínában lesz a bemutatója, ami minden bizonnyal egyben azt is jelenti, hogy a Honor a hazai piacán fogja először forgalomba hozna a szerkezetet. Online streamben élőben követhető lesz a rendezvény.

Megjelent néhány kép a Magic V Flipről, és egészen lenyűgözően néz ki, hogy a fedlapját teljesen kitölti a külső megjelenítő.

Jelenleg egyetlen flipes mobiltelefon sincs a boltokban ilyen vékony kávával határolt, és ekkora méretű külső képernyővel. Abból ítélve, hogy milyen a készülék megjelenése, szinte biztosak lehetünk abban, hogy a mérnökök már hosszú ideje dolgoztak ezen a terméken, és valószínűleg több prototípus is megelőzhette a kész terméket.

Galéria megnyitása

Olyan magas felbontású előzetes képet osztott meg a Honor a bejelentés kapcsán, hogy erről még azt is le lehet olvasni, hogy mi van a kamera körüli gyűrűbe írva. Az szerepel az optika mellett, hogy „50MP OIS 1:1.9 ASPH.” valamint egy „AI Matrix Camera” felirat is került a túloldalára. Ennek megfelelően egy 50 megapixeles szenzort használó kamerára kell itt számítani, ami optikai stabilizátorral is fel lett vértezve, és F/1.9-as rekesznyílású a lencserendszere, aminek van egy aszférikus lencsetagja is a képi hibák csökkentésére.

Galéria megnyitása

Van egy társkamera is, de arról most még semmi nem derült ki. A képalkotási lehetőségek kapcsán még egy érdekességre mindenképpen ki kell itt térni, egy dolog ugyanis nem látszik a feglapon, és ez mindenképpen meglepő. Nincs LED-es segédfény. Legalábbis ott nincs, ahol megszokhattuk, mivel hasznos felületet vett volna el. A Honor teljesen egyedi módon a hátlap alsó részére tette a villanót. Ennek a dizájnnak előnye és hátránya is lesz, de a kijelző biztosan letisztultabb ebben a formában.

Galéria megnyitása

Fekete, fehér és rózsaszín kivitelben kerülhet a boltokba a szerkezet az eddigi képek alapján. A keret teljes egészében fémből készül, hogy megfelelő merevségről tudjon gondoskodni, és ezáltal lesz a minőségérzet is jobb. Az antennacsíkok kicsit belerondítanak az összképbe, de ezekre ilyen esetekben mindig szükség van. A kereten megfigyelhető még a sztereó hangszóró, és az is nyilvánvaló, hogy 3,5 mm-es Jack nincs, csak egy USB-C biztosított.

Galéria megnyitása

A Honor Magic V Flip minden bizonnyal a Galaxy Z Flip5/6 ellenfele lesz, és a Razr 40/50 Ultrával néz majd szembe a felsőkategóriában. A megjelenése alapján ez nem egy költséghatékony megoldás lesz, és a kiszivárgott adatok szerint 12 GB RAM-mal, és akár 1 TB tárhellyel lesz elérhető. Hitelesítési dokumentumokból pedig az olvasható ki, hogy 66W-tal lehet majd tölteni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére