Rövid videokártya helytakarékos gamer számítógépekbe

A kompakt GeForce GTX 970-es videokártya mindössze 17 centiméter hosszú, de ennek ellenére gyári tuninggal érkezik.

Rövid videokártya helytakarékos gamer számítógépekbe

A mindössze 17 centiméter hosszú, kifejezetten Mini-ITX alaplapokhoz készített videokártyák egyre népszerűbbek a gyártók körében. A legújabb kompakt videokártyát a Gigabyte szállítja, és egy igazi különlegességet pakol le vele az asztalra, ugyanis apró mérete ellenére óriási teljesítménye van az újdonságnak, hála a GTX970-es GPU-nak.

Fotó: Tom's Hardware

1664 CUDA magot foghatunk tehát munkára, a GPU pedig a referenciánál magasabb órajeleken ketyeg, mert még gyári tuningot is kapott. A referencia modelleknél 1051 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlagórajel áll rendelkezésre, míg a Gigabyte kártyája már 1076 MHz-es alap- és 1216 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlagórajelet alkalmaz. A GPU-hoz 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik a szokásos 256-bites adatsínen keresztül, a memóriachipek effektív órajele pedig a referencia értéknek megfelelően 7 GHz.

Fotó: Tom's Hardware

A kétslotos felépítésű, normál magasságú nyomtatott áramköri lapot alkalmazó videokártya két dual-link DVI porttal, egy HDMI 2.0-s porttal és három darab DisplayPort 1.2-es csatlakozóval érkezik, azaz videókimenetek tekintetében nem szenved hiányt.

Fotó: Tom's Hardware

A kompakt nyomtatott áramköri lap fölé egy WindForce sorozatú, egyedi felépítéssel rendelkező hűtő került, ami egyetlen 100 milliméteres átmérőjű légkeverőt kapott. A melegedő komponensek által termelt hőt két 8 milliméteres és egy 5 milliméteres átmérőjű hőcső juttatja el az alumínium lamellákhoz.

A pofás kis videokártya rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, és ami a legjobb, egyedi felépítése ellenére sem lesz drágább a referencia modelleknél – a Gigabyte ugyanis a jelek szerint 329,99 dolláros listaárat állapított meg az újdonság esetében, ami egyébként a N970IX-OC termékkódot viseli.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward