Rövid vetítési távolságú projektorokkal jelentkezik az Acer

Az Acer két új, rövid vetítési távolságú projektort mutatott be, amelyek az üzleti szférában, illetve az oktatásban próbálnak szerencsét.

Rövid vetítési távolságú projektorokkal jelentkezik az Acer

A két új üzleti projektor az S1212 és az S1213Hne típusjelzést kapta, alapvető tulajdonságaik tekintetében pedig tökéletesen megegyeznek, így az alábbiakban - egy időre - egy kalap alá vesszük őket. Mindkét újdonság UHP típusú lámpával érkezik, amelynek élettartama normál használat mellett 5000 üzemórára tehető, míg extrém takarékos (ExtremeEco) módban akár 10000 üzemóra is kisajtolható belőle. Az újdonságok tökéletes megoldásnak minősülnek, ha kisebb szobába vagy tanterembe kell kompakt, helytakarékos, kis vetítési távolságú projektort választani.

Acer S1212 é S1213Hne

Az Acer legfrissebb üzleti kivetítői 3000 lumenes fényerővel és 1024 x 768 pixeles natív felbontással büszkélkednek, a DynamicBlack technológia jóvoltából pedig drámaian feljavított kontrasztot biztosítanak nézőik számára. Az eljárás lényege, hogy a sötét részek optimális fekete szinteket kapnak, a többi résznél azonban megmarad az eredeti fényerő. Ennek köszönhetően a legélesebb képek akár 17000:1 kontrasztaránnyal is megjelenhetnek a vásznon, ami prezentációk és egyéb tartalmak, illetve feladatok alkalmával egyaránt meggyőző, minőségi képi megjelenítést garantál. A minél élethűbb és minél színhűbb képminőségről egyéb technológiák is gondoskodnak, ezek között a ColorBoost II, a SpectraBoot és a ColorSafe II egyaránt jelen van.

Acer S1212 é S1213Hne

Az új projektorok LAN támogatással rendelkeznek, de emellett HDMI, D-Sub, S-Video és RCA csatlakozók is helyet kaptak rajtuk - utóbbiak a kompozit A/V bemenetet képviselik. A kínálatban a felsoroltak mellett mini-USB 2.0-s port, valamint COM port is jelen van, hogy a 3,5 milliméteres jack audió csatlakozókról már ne is beszéljünk.

Acer S1212 é S1213Hne

Az új projektorok mindketten rendelkeznek 3D támogatással, azaz képesek villódzásmentes 3D élményt biztosítani, hála a 120 Hz-es képfrissítés támogatásának. Persze ehhez megfelelő forrás csatlakoztatására is szükség van.

Acer S1212 é S1213Hne

Az újdonságok energiatakarékosság tekintetében sem utolsóak, ugyanis készenléti állapotban 0,5 wattot fogyasztanak, az ExtermeEco technológia jóvoltából pedig akár 70%-kal csökkenthető a fogyasztásuk a normál módhoz képest - ezzel együtt az izzó élettartama is 10000 üzemórára növelhető, ahogy azt fentebb már említettük.

Az új projektorok közül az S1213Hne modell S1212-es társánál annyival tud többet, hogy egyrészt rendelkezik HDMI/MHL támogatással, így az MHL kompatibilis táblákkal és okostelefonokkal kényelmesen, hatékonyan összekapcsolható a projektor. Ezen felül az S1213Hne Crestron Network Control támogatást is kapott, ami egyszerű, központosított menedzsmentet tesz lehetővé a helyi hálózatra csatlakozó projektorok esetében.

Acer S1213Hne
Acer S1213Hne

A RoomView szoftver használatával a projektor használóját közvetlenül, távolról lehet támogatni, azaz a projektor beállításai szabadon módosíthatóak, de a lámpa élettartama is ellenőrizhető, sőt, a projektor időzített ki- és bekapcsolására is van mód - mindezt egy PC előtt ülve, távolról, kényelmesen lehet megtenni. További érdekesség, hogy az S1213Hne esetében Smart pen támogatás is elérhető, így opcionális SmartPen2 ceruza használata mellett a projektor egy interaktív bemutatóközponttá alakítható: a kivetített képen valós időben lehet írni és rajzolni - akár a vetítési felületen, akár attól távolabb.

Az Acer S1212-es és S1213Hne típusjelzéssel ellátott rövid vetítési távolságú üzleti projektorai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraik azonban egyelőre sajnos nem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward