Router méretű pici erőgép az Intel műhelyéből

A kisméretű konfigurációk az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Router méretű pici erőgép az Intel műhelyéből

A kisméretű konfigurációk az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezt a jelek szerint az Intel illetékesei is észrevették, ugyanis a vállalat NUC – Next Unit of Computing – névvel egy új, kompakt számítógép formátumot mutatott be, amely 100 x 100 milliméteres mérettel rendelkező alaplapra épül.

Az érdekes kis konfiguráció Core i3-as és Core i5-ös sorozatú mobil Ivy Bridge processzorokkal lesz elérhető, amelyekben Intel HD Graphics 4000-es videó vezérlő lapul. A jelek szerint mobil videokártya alkalmazására nem lesz lehetőség, viszont az is tény, hogy a HD Graphics 4000 már valamivel ütőképesebb, mint elődje, így a pici PC-be elég lehet az általa kínált teljesítmény.

A NUC formátum köré épülő újdonság belsejében két So-DIMM slot és két mini PCI Express bővítőhely lapul. A repertoárban találunk mg USB 3.0-s portot, Thunderbolt portot, valamint HDMI videó kimenetet is, azaz igencsak jól felszerelt pici PC-ről beszélhetünk, legalábbis a demó darab esetében.

A műanyag ház nagyobbik részében a processzor hűtéséért felelő megoldás kapott helyet, ezért tűnik kissé vaskosnak a termék. Reméljük, a hűtés megfelelően hatékony és halk is lesz egyben, mert a fentiek alapján már csak ezen a területen lehet majd fogást találni a különlegességen, felszereltség és méret tekintetében nem igazán.

Az Intel tervei szerint az első NUC alapú pici számítógépek az idei év második felében kerülhetnek az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward