Rossz hír: késnek az AMD Kaveri APU egységei

A jelek szerint az idei év vége helyett majd csak a következő év elején kerül sor a Kaveri APU sorozat hivatalos rajtjára.

Rossz hír: késnek az AMD Kaveri APU egységei

Az AMD következő generációs APU egységei, amelyek a Richland sorozat tagjait váltják az asztali- és mobil megoldások piacán, a korábbi tervek szerint még az idei év vége előtt megjelenhettek volna kereskedelmi forgalomban. Most a legfrissebb információk viszont már arról szólnak, hogy a Kaveri APU egységek a korábban tervezetthez képest késni fognak néhány hetet.

A DigiTimes informátorai szerint az AMD csak az idei év vége felé tudja beindítani a Kaveri APU-k sorozatgyártását, így december folyamán még csak háromféle Kaveri APU-ból kínál majd mintapéldányokat partnerei számára. Ezek között két A10-es és egy A8-as sorozatú APU lesz jelen. Amennyiben a helyzet az elkövetkező hónapok folyamán nem változik, úgy a késés miatt majd csak 2014 februárjától kezdve találkozhatunk olyan konfigurációkkal a piacon, amelyek már Kaveri alapokon nyugszanak. A források szerint 2014 áprilisáig hiány lesz a Kaveri alapú konfigurációkból.

Az AMD korábban még arról számolt be, hogy a Kaveri APU-k már az idei év második felében elérhetővé válnak. Ezek a termékek Steamroller architektúrára alapozó processzormagokkal és GCN architektúrára támaszkodó integrált videó vezérlővel rendelkeznek, plusz HSA támogatás is jár hozzájuk.

Annak ellenére, hogy a kereskedelem fő áramába szánt termékek esetében késésre lehet számítani, az ultraalacsony fogyasztású Kaveri APU-k a jelek szerint továbbra is a terveknek megfelelően, a következő év elején kerülnek forgalomba. 2014 első felében az AMD két másik HSA alapú APU családot is piacra dob: az egyik a szerverekbe szánt Berlin lesz, a másik pedig a Beema, ami a Kabini APU egységek helyét veszi át. 2015 folyamán a Kaveri és a Beema APU egységeket a Carizo és a Nolan APU-k váltják.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward