Rohamosan nő Kínában az internetezők száma

A kutatások szerint Kínában hamarosan több internetező lesz mint amennyi lakosa van az Egyesült Államoknak.

Rohamosan nő Kínában az internetezők száma

A kutatások szerint Kínában hamarosan több internetező lesz mint amennyi lakosa van az Egyesült Államoknak.

Kínának jelenleg 298 millió Internet-felhasználója van, ami a 2007-es adatokhoz képest 41,9 százalékos bővülést jelent - közölte a Kínai Internethálózati Információs Központ. A központ szerint a növekedés sokkal drasztikusabb vidéken mint a nagyvárosokban: az előbbiekben 60,8 százalékos növekedés figyelhető meg az internetezők számában, míg utóbbiakban "csupán" 35,6 százalékos.

Kiemelt mértékben növekedett a mobil internethozzáférések száma, jelenleg 117,6 millió ilyen előfizetést tartanak számon, ami 113 százalékos növekedés egy év alatt. Legfőképp a fiatalok veszik igénybe ezt a szolgáltatást, azon belül is tanulók akik hírek olvasására, zenék letöltésére és e-mail postaládájuk ellenőrzésére használják a hozzáférést. A 3G széleskörű elterjedése pedig robbanásszerűen tovább növelheti az előfizetések számát, mivel jelenleg az országban 630 millió embernek van mobiltelefonja, és ez a szám folyamatosan növekszik.

A nagy piac különböző hirdetési és e-kereskedelmi cégeket vonzott az országba, többet között a Google-t és a Yahoo-t is. Ez azonban nagy felzúdulást keltett az amerikai politikusok között, akik élesen bírálták azokat a vállalatokat, mivel ahhoz hogy működhessenek Kínában hozzá kellett járulniuk a kormány cenzúrájához.

Azonban hiába az óriási szám, az Internet elterjedtsége csupán 22,6 százalékos Kínában, ezzel szemben ez az érték az Egyesült Államokban 65,5 százalék, Magyarországon pedig kicsivel meghaladja a 40 százalékot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward