Roham indult az okostelefonokért

Roham indult az okostelefonokért

Az Apple és a Google operációs rendszerei rekord eladásokkal törtek előre a negyedévben - mondta Carolina Milanesi, a Gartner kutatási elnökhelyettese. Az Apple okostelefon piaci részesedése megelőzte a Research in Motion (RIM) részesedését az Egyesült Államokban, és felzárkózott a Google mögé.

Az Android (Google) operációs rendszert alkalmazó készülékek eladásai szintén növekedtek, így az Android már a második legnagyobb számban alkalmazott operációs rendszerré nőtte ki magát az okostelefonok világpiacán.

Az okostelefonok piacán a Nokia vezeti az eladásokat. A Symbian operációs rendszeren futó készülékek piaci részesedése azonban 36,6 százalékra csökkent 44,6 százalékról.

A Microsoft operációs rendszere a Windows Mobile részesedése 2,8 százalékra csökkent 7,9 százalékról, az új operációs rendszer a Windows Phone 7 piaci sikerét még nem lehet megítélni.

A mobiltelefon piacot messze a finn Nokia vezeti az értékesítésekben, de előnye rohamos ütemben csökken. Részesedése a világpiaci forgalomban a tavalyi 36,78 százalékról az idei harmadik negyedévben már 28,2 százalékra zsugorodott.

A három legnagyobb mobiltelefonkészülék-gyártó mindegyikének csökkent a piaci részesedése a harmadik negyedévben. A Samsung részesedése 19,6 százalékról 17,2 százalékra, az LG részesedése 10,3 százalékról 6,6 százalékra zsugorodott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward