ROCCAT: okostelefonnal a kényelmesebb PC-s játékért

A ROCCAT egy meglehetősen érdekes újítással állt elő, amely azért született, hogy a PC-s játékosok még kényelmesebben, még hatékonyabban játszhassanak, és eközben ne kelljen különböző dolgok miatt egy-egy pillanatra kilépniük az asztalra, ezzel megszakítva az aktuális játékmenetet.

ROCCAT: okostelefonnal a kényelmesebb PC-s játékért

A ROCCAT egy meglehetősen érdekes újítással állt elő, amely azért született, hogy a PC-s játékosok még kényelmesebben, még hatékonyabban játszhassanak, és eközben ne kelljen különböző dolgok miatt egy-egy pillanatra kilépniük az asztalra, ezzel megszakítva az aktuális játékmenetet.

A megoldás a ROCCAT Power-Grid "személyében" érkezik, ami nem más, mint egy Androidos és iOS alapú okostelefonokra egyaránt letölthető, teljesen ingyenes alkalmazás. A vállalat egyelőre csak az iOS alapú mobilokra szánt változatot tette elérhetővé, amelynek béta kiadása innen tölthető le.

A Power-Grid lényege, hogy okostelefonunk segítségével elérhetjük mindazokat a szolgáltatásokat és funkciókat, amelyek miatt eddig ki kellett lépnünk az asztalra. A Power-Grid alkalmazás négy különálló ablakot kínál, amelyek közül az első az „Incoming Center” nevet viseli. Itt megtaláljuk a Skype, Facebook, TeamSpeak és Twitter szolgáltatásokhoz tartozó üzeneteket, vagyis ezen a menüponton keresztül hatékonyan tarthatjuk a kapcsolatot játékostársainkkal, illetve ismerőseinkkel. A második ablak – vagy ha úgy tetszik, rács – a „Stats Control” nevet kapta. Itt a PC működésével kapcsolatos legfontosabb információk sorakoznak, kezdve a processzorral kapcsolatos statisztikáktól a szabad merevlemezhelyen át egészen a hálózati forgalom pillanatnyi alakulásáig. A harmadik Grid a „Sound Control” névre hallgat. Ez az ablak az audió beállítások könnyű és gyors elérésében segít. A negyedik Grid teljes egészében testre szabható, így ide olyan tartalom kerülhet, amit az adott személy éppen jónak lát.

A rendszer működéséhez szükség van az ugyancsak ingyenes ROCCAT Power-Grid Launcher alkalmazásra, amit a PC-re kell telepíteni. Ez a szoftver kapcsolatot teremt a WiFi hálózatra csatlakozó PC és az okostelefon között, valamint tartalmaz egy szerkesztőt is, amellyel az okostelefonon található Power-Grid alkalmazás negyedik ablaka testre szabható. A játékosok az általuk tervezett egyedi irányító ikonokat, illetve blokkokat megoszthatják egymással. Az alkalmazás letöltése előtt jelentkeznünk kell a béta programba.

Jön a Phobo billentyűzet is

A későbbiekben, ahogy elkészül és megjelenik a Phobo billentyűzet, a játékosok okostelefonjukat az említett perifériához is csatlakoztathatják majd, amely egyfajta dokkolóként szolgál. A Phobo billentyűzet nem csak tölti a hozzá csatlakoztatott okostelefon akkumulátorát, de külső billentyűzetként is használható, azaz segítségével Facebook, Skype, TeamSpeak, illetve egyéb üzeneteket is készíthetünk, sőt, hívásindításra és hívásfogadásra is használható lesz a rendszer – utóbbihoz egy megfelelő headsetre lesz szükség.

A szerencsés kilátogatók már a jelenleg is zajló CeBIT alkalmával is megtekinthetik a Power-Grid-et működés közben, béta tesztelőként pedig bárki kipróbálhatja a szoftvert. Az alkalmazás első változata az iPhone legfrissebb iOS mobil operációs rendszerével tökéletesen kompatibilis. Az Androidos alkalmazás megjelenésére várhatóan a gamescom 2012 alkalmával kerül sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward