Robotrepülők vihetik házhoz az Amazon csomagjait

Az Amazon komolyan gondolja a szolgáltatás bevezetését, amiről már demó videó is érkezett.

Robotrepülők vihetik házhoz az Amazon csomagjait

Az Amazon meglehetősen furcsa lépésre készül: a vállalat személyzet nélküli drónokat, azaz robotrepülőgépeket szeretne bevetni annak érdekében, hogy a vásárlók által megrendelt csomagokat gyorsan és hatékonyan célba lehessen juttatni.

Az Amazon a Prime Air szolgáltatás keretén belül dolgozó robotrepülőkkel akár fél órán belül is képes lesz kiszállítani a megrendeléseket, ami nagyon jól hangzik. Persze a dolog azért nem ilyen egyszerű. Mielőtt a flotta csatasorba állhatna, a megfelelő hatóságoknak (pl. FAA) el kell készíteniük az üzemeltetéshez szükséges szabályozást, ami a tervek szerint 2015 folyamán akár már életbe is léphet. Ezzel együtt robotrepülők vezérlését végző rendszernek is ki kell forrnia, hogy a szolgáltatás biztonságosan, megbízhatóan üzemelhessen.

Hogy hogyan működnek majd ezek a szerkezetek? Az alábbi videó megmutatja:

Az Amazon a robotrepülők működését nem bízza a véletlenre: a Prime Air szolgáltatás drónjai csomagszállítás közben a biztonságot helyezik előtérbe, sőt, a redundanciát használó – alaposan biztosított – rendszerek a kereskedelmi légi közlekedési szabványoknak is tökéletesen megfelelnek majd. A tervek szerint a légi csomagszállítók biztonságosan, hatékonyan üzemelhetnek, de majd csak 4-5 év múlva, ugyanis a Prime Air szolgáltatás a CBC információi szerint ennél hamarabb nem startolhat el.

Az egyelőre kérdéses, hogy a szolgáltatás díja pontosan hogyan alakul, de ez egyelőre talán nem is lényeges, hiszen 4-5 év sok idő – ennyi idő alatt sok minden változik. A szolgáltatás első körben minden bizonnyal csak az Amerikai Egyesült Államok területén lesz elérhető, és valószínűleg méretbeli korlátozások is lesznek, azaz például egy 50 hüvelykes LCD televízióval nem biztos, hogy csak úgy repkednek majd a drónok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward