Robosztus Zyxel router – nem csak játékosoknak

Az Armor Z2-es modell négy antennáján keresztül hatalmas vezeték nélküli adatátviteli sávszélességet kínál, de a GbE portokat sem spórolták le róla.

Robosztus Zyxel router – nem csak játékosoknak

A ZyXEL egy friss routert mutatott be, amely az Armor Z2 nevet viseli, sebességosztályát tekintve pedig AC2600-as megoldásnak minősül, azaz gigabites szintű vezeték nélküli sávszélességet kínál – plusz még GbE portok is vannak rajta.

Az Armor Z2 modern formavilággal érkezik, a nagyteljesítményű hardver szellőzését pedig összesen nyolc szellőző segíti, amelyek dizájn tekintetében egyes szupersportautók formavilágára emlékeztetnek. A négy beömlőn keresztül friss levegő jut a házba, a felső ás hátsó szellőzőkön keresztül pedig távozik a hardver által termelt meleg. Az elegáns router második generációs Qualcomm platform köré épül, amelynek alapját egy kétmagos, 1,7 GHz-es magórajelen ketyegő SoC egység adja. A szoftver 4 GB-nyi eMMC alapú tárhelyen lapul, rendszermemóriából pedig 512 MB-nyi áll rendelkezésre. A vezeték nélküli eszközöket az 5 GHz-es és a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül szolgálja ki a router, ráadásul a két sávon keresztül egyidejűleg akár több eszköz hatékony kommunikációja is végezhető. Az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül 1733 Mbps-os, a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül pedig 800 Mbps-os adatátviteli sávszélesség áll rendelkezésre – a négy külső antenna segítségével akár 500 négyzetméternyi terület lefedésére is lehetőség nyílik, természetesen „terepviszonyoktól” függően. A router a Mu-MiMo támogatás jóvoltából egyszerre több vezeték nélküli eszközzel is kommunikálhat, az eszközök hatékony kiszolgálása pedig BeamForming technológia segítségével történik, így az adott eszköz erősebb és stabilabb jelet kap – amennyiben támogatja az említett módszert. A különböző internetes adatfolyamok hatékony továbbítását a Qualcomm StreamBoost technológiája végzi, méghozzá automatikusan és intelligensen, így nincs szükség komplikált QoS szabályok létrehozására a stabil, alacsony késleltetésű kapcsolat biztosításához.

Az új router hátoldalán négy darab Gigabites LAN és egy Gigabites WAN port sorakozik, de a kínálatból az USB 3.0-s és az USB 2.0-s portok sem hiányoznak – ezekből egy-egy darab jár, és nem csak adattároló tartalmának megosztására, de nyomtató-megosztásra is bevethetőek. A hátoldalon áramtalanító kapcsolót szintén elhelyeztek, valamint a WiFi támogatás gyors aktiválására és deaktiválására is van mód egy dedikált mikrokapcsolón keresztül. Az új router One Connect támogatással érkezik, így az ingyenes One Connect mobilappon keresztül egyszerűen és gyorsan csatlakoztathatóak vendég módban üzemelő vezeték nélküli eszközök, de a legfontosabb beállítások ellenőrzésére és módosítására, vagy éppen One Connect kompatibilis hatótáv-kiterjesztő csatlakoztatására is van mód. Az ugyancsak ingyenesen letölthető ZyXEL Photo app segítségével a routerhez csatlakozó USB-s adattárolóra másolhatóak a mobileszköz fotói, így egyfajta biztonsági mentés jön létre, ami tárhely-felszabadításra is kiváló.

Az újdonság gyorsan és kényelmesen beüzemelhető, működéséről pedig egy remekül áttekinthető, informatív felhasználói kezelőfelület ad tájékoztatást. Itt figyelemmel kísérhetjük a sávszélesség-használat alakulását, de szülői zár funkció és konfigurálható tűzfal is található a szoftverben.

A ZyXEL Armor Z2 rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, hivatalos listaárával kapcsolatban azonban egyelőre nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward