RIAA-sok veszik át az amerikai igazságügyet

A RIAA nagy barátjának, Joe Biden alelnöknek köszönhetően Barack Obama egymás után tölti fel az amerikai Igazságügyi Minisztérium kulcspozícióit a jogvédő-ipar sztárügyvédeivel.

RIAA-sok veszik át az amerikai igazságügyet

A RIAA nagy barátjának, Joe Biden alelnöknek köszönhetően Barack Obama egymás után tölti fel az amerikai Igazságügyi Minisztérium kulcspozícióit a jogvédő-ipar sztárügyvédeivel.

Egy a sorból például Donald Verrilli, aki hírhedtségét a Grokster bezáratásának, valamint a Google Viacom általi beperlésének, továbbá Jammie Thomas RIAA általi beperlésének köszönheti. Ezirányú tapasztalatai bizonyára igen jól fognak majd jönni neki új, kisegítő főügyész-helyettesi pozíciójában.

Ott van aztán Tom Perelli is, mint kisegítő főügyész, a RIAA mindeddig talán legkedvesebb ügyvédje, aki valószínűleg már maga sem számolja rég, hogy hány céget és magánszemélyt perelt be az élet minden területéről a RIAA nevében. Nem is csoda hát, hogy mostantól ő felel majd az Igazságügyi Minisztérium civiljogi és trösztellenes részlegéért.

Főügyész-helyettesnek David Ogden-t osztották be, aki az életrajzában lefektetett saját megfogalmazása szerint egyszerűen csak "média- és internet-vállalatokat, valamint jelentős kereskedelmi- és professzionális szövetségeket" képvisel, valamint "tagja volt annak a részlegnek, amely sikeresen megvédte a Sonny Bono Jogvédelmi Időtartam-Kiterjesztési Rendeletet az USA Legfelsőbb Bírósága előtt".

Szintén kisegítő főügyész-helyettesnek nevezték ki továbbá Neil MacBride-ot is, aki korábban Biden személyes segédje volt, de igazán hírhedtté a BSA szárnyai alatt végzett kalózellenes munkálkodása révén vált - ő felügyelte ugyanis a kalózspicli-programot, melynek keretében megjutalmazták a feltételezett szoftverkalózokat feljelentő egyéneket.

Obama úgy fogalmazott, hogy ezek az emberek "integritást, tapasztalatot és kitartást hoznak az Igazságügyi Minisztériumba, amelyre pedig nagy szükség is van ezekben a bizonytalan időkben" - ellentmondva még elnökjelöltként tett nyilatkozatainak, melyek szerint kevesebb korlátozás kell, a zenekiadóknak pedig kevesebb hatalom és befolyás. No igen, mint tudjuk, más a kampány, és más a kormányprogram.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward