Revolut Junior – Ezzel adhatnak a szülők digitálisan zsebpénzt a fiataloknak

A Revolut az egyik legnagyobb sikernek örvendő fintech vállalat napjainkban, és most a cég hazánkból is elérhetővé tette a Revolut Juniort.

Revolut Junior – Ezzel adhatnak a szülők digitálisan zsebpénzt a fiataloknak

Magyarországon is jelentős felhasználói táborral rendelkezik a Revolut, és éppen ezért a vállalat fontosnak tartotta, hogy a hazai érdeklődők is kipróbálhassák a Revolut Junior szolgáltatást. Ez a lehetőség márciusban indult el, és most vált elérhetővé a globális piacokon, nagy örömünkre Magyarországon is.

A Revolut Junior egy olyan szolgáltatás, ami kifejezetten a fiatalabb korosztály számára lett létrehozva. A vállalat iránymutatása szerint azoknak javasolt ez, akik a 7 és 17 év közötti korosztályt erősítik. És elmondása szerint abban bízik a vállalat, hogy ezt kihasználva a gyerekeket már az előtt képes lesz a pénzügyi tudatosság irányába terelni, mielőtt kirepülnének a fészekből, és a saját keresetükből kellene megélniük. Megtanulhatják beosztani a pénzüket, ahogy majd a fizetésüket is menedzselniük kell később.

Galéria megnyitása

A hagyományos Revolut fiókhoz lehet majd hozzárendelni a Revolut Junior számlát. A szülők, gondozók hozhatják majd létre az új fiókot a csemeték számár, amire a gyári alkalmazás nyújt majd lehetőséget. Szóval elkerülhetetlen ehhez a Revolut használta több eszközön. A felnőttek több Junior számlát is nyithatnak majd egy fiókon belül, hisz értelemszerűen több gyerek is lehet a családban.

A fiatalok számára a cég rendelkezésre bocsátja a Revolut Junior alkalmazást, amivel az okostelefonjukról kezelhetik a pénzügyeiket, ahogy a szüleik is. A programban lehet követni az egyenleget, megjelennek a kiadásokkal kapcsolatos értesítések, és vissza lehet nézni, hogy milyen kifizetések történtek. De mivel a gyerekeknek nem feltétlenül van még mobilja, ezért a Revolut azt is fontosnak tartotta, hogy a Junior fiókok mellé is csatolható fizikai kártya. Ezt a csemeték mindig maguknál tarthatják, például az iskolában is, ahova a mobilt sokszor egyébként nem vihetik magukkal, még ha van is nekik.

Galéria megnyitása

A Revolut alkalmazáson belül egy külön szekció kapcsolódik a Junir számlákhoz. Ezen a területen a felnőtteknek lehetősége van arra, hogy belenyúljanak a gyerekeknek a költéseibe, így távolról képesek szabályozni azt, hogy a fiatalok mire költhetik el a zsebpénzüket. Lehet szabályozni külön rengeteg különböző pénzköltési módot.

Letiltható az ATM-ből való pénzfelvétel, és amennyiben a gyerek túl sokat költ online játékokra, az ilyen jellegű kiadásokat is meg lehet tiltani. Érdekesség, hogy a Revoluton keresztül az életkorhoz nem passzoló kiadások is korlátozhatóak – például szerencsejáték, alkohol. (Persze ez csak akkor működik, ha a Revolut a kereskedés tevékenységéről informált.)

Galéria megnyitása

A továbbiakban a Revolut előre láthatólag bevezeti majd a rendszeres zsebpénz szolgáltatást is, ami havonta automatikusan utalja majd az előre meghatározott pénzösszeget a Junior számlára a szülő keretéből. Lesz majd olyan funkció is, amivel rendkívül részletes statisztikát lehet majd lekérni a pénzmozgásokról, és extra korlátozási lehetőségek vezethetőek majd be adott pénzösszegekre vonatkozóan a különböző költési formákhoz.

Mint azt megtudhattok a vállalat oldala révén, a Junior kártyáknak a díja ugyanannyi lesz, mint a szülők Revolut kártyadíja. De a pénzmozgások szigorúbban szabályozottak. Nem lehet akármilyen összegben devizát váltani, és ATM-ből is havonta maximum 15 ezer forint vehető fel itthon. 1 125 000 forintnál nagyobb megtakarítás egy Junior számlán nem parkoltatható, és éves szinten maximum 1,5 milliót lehet rá utalni. A napi költési limit pedig fixen 187 500 forint, ennél drágább terméket tehát nem lehet róla vásárolni.

A Revolut minden segítséget megad a honlapján az érdeklődőknek a Revolut Junior szolgáltatás kapcsán, ami sokak számára lehet érdekes hazánkban is, a növekvő felhasználói tábor mellett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap