Retina támogatással és Androidos bétával jön az új VLC

A VLC legfrissebb változata sok hasznos újítást kínál, de azért van rossz hír is vele kapcsolatban.

Retina támogatással és Androidos bétával jön az új VLC

A legújabb változat a 2.0.2-es verziószámot viseli és számos fontos frissítéssel, illetve javítással bővült. A 2.0.2-es verzió javítja a videó lejátszást Windows XP-t futtató régebbi számítógépeken, de emellett a PowerPC alapú Mac konfigurációk, valamint az Intel GMA 950-es integrált videó vezérlőt alkalmazó iMac-ek esetében jelentkező videó lejátszási problémákra is orvosságot kínál.

A Macek esetében a VLC OS X-re készített kiadása egy kissé átalakult, így a felhasználói kezelőfelület jobban emlékeztet a klasszikus, megszokott VLC felhasználói kezelőfelületre. Újdonság még a nagy képpontsűrűségű Retina kijelzők támogatása is – ilyen megjelenítő van például a nemrégiben bemutatott csúcskategóriás, 17 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmazó MacBook Próban is.

Apple fronton azért egy szomorú hír is érkezett: a VLC immár nem érhető el az iOS alkalmazás áruházban, cserébe viszont feltűnt a Google Play-en, igaz, csak béta változatban. Az Androidra szánt béta változat 350 felhasználó értékelése alapján 4,3 csillagot kapott, azaz minden bizonnyal remekül használható. A VLC Androidra szánt bétájával kapcsolatban további információk itt találhatóak. A leírás alapján az új szoftver inkább az okostelefonokat veszi célba, mint sem a táblákat.

A VLC egyébként nemrégiben lépte túl az egymilliárd letöltést, azaz rendkívül népszerű a felhasználók körében. A legfrissebb, 2.x verziószámú kiadásokat, amelyek február óta érhetőek el, már közel 90 milliószor töltötték le. Ennek a mennyiségnek mindössze 10%-át teszik ki a Maces letöltések, az iOS-re történő letöltésekről azonban nem szól a fáma.

Annak ellenére, hogy a VLC eltűnt az iOS alkalmazás áruház kínálatából, még mindig elérhető az iOS eszközökre, persze csak forráskód formájában, amit a VLC hivatalos weboldaláról lehet beszerezni. Az iOS App Store-ban emellett a VLC Streamer és a VLC Remote ingyenes kiadását is megtaláljuk, de a klasszikus VLC-t nem.

Az új VLC kiadás számunkra megfelelő verziója innen tölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward