Részletek az MS mobil-terveiről

Szólt pár szót az MS a Windows Mobile 7-es, immár többérintéses és meglehetősen Zune-szerű változatáról, amely a jelek szerint a 6.5-tel párhuzamosan fog futni, bár csak akkor jelenik majd meg egyáltalán, ha a megfelelő hardverek már eléggé olcsóvá válnak.

Részletek az MS mobil-terveiről

Szólt pár szót az MS a Windows Mobile/Phone 7-es, immár többérintéses és meglehetősen Zune-szerű változatáról, amely a jelek szerint a 6.5-tel párhuzamosan fog futni, bár csak akkor jelenik majd meg egyáltalán, ha a megfelelő hardverek már eléggé olcsóvá válnak.

A 6.5 és a 7 ugyanis testvériesen megosztozik a mobilokon: a 6.5 az "olcsóbb" készülékek oprendszere lesz (idővel; a videóban például az olcsónak nem igazán nevezhető HTC Touch Diamond2-esen mutatják be), míg a 7-es "prémium élménnyel" kápráztatja majd el a csúcskategóriás készülékek gazdáit. Ami mind szép és jó, ám a 7 hardverigénye már igen súlyos; nem is csoda tehát a fenti kitétel a szükséges eszközök árát illetően.

A követelmények között szerepelnek például a következők: 800 x 480-as, vagy nagyobb felbontás, legalább 256MB memória, nVidia Tegra, Qualcomm 8000-es sorozatú, vagy Texas Instruments 3430-as processzor, többérintéses vezérlés, fényérzékelő, iránytű, 3 megapixeles, vagy jobb kamera, valamiféle támogatott GPS és WiFi - és így tovább. Valóban magasra tették a lécet.

Láthatólag tehát a Windows Phone 7 érkezése és elterjedése még beletelik majd némi időbe; átvezetőnek addig ott lesz a 6.5, a maga érintéses újításaival, pontos HTML-es webböngészővel és közvetlen Windows Marketplace integrálásával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward