Rengeteg újdonsággal bővül a Cooler Master kínálata

A Cooler Master kínálatában egy új processzorhűtő, egy új mikrofonos fejhallgató és három új hővezető paszta jelent meg.

Rengeteg újdonsággal bővül a Cooler Master kínálata

[bold]Cooler Master Hyper 412 Slim

[/bold]

A Hyper 412 Slim az alacsony zajszint mellett is optimális hűtőteljesítményt nyújtó Hyper 612 PWM alapjaira épít. A friss processzorhűtő a szabadalmaztatott CDC (Continous Direct Contact) technológiát használja, ami annyit tesz, hogy a hőcsövek nem csak, hogy közvetlenül érintkeznek a processzor felületével, hanem egymásra is simulnak, nincs köztük aluminiumos rész (két képpel lejjebb látszik). A négy darab, 6 milliméteres átmérővel rendelkező, rézből készült hőcsővel és számos alumínium lamellával ellátott processzorhűtő 132 x 106 x 160 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege pedig 538 gramm. Annak érdekében, hogy az LGA-2011-es processzorfoglalat két oldalán elhelyezkedő memóriafoglalatok zökkenőmentesen kihasználhatóak legyenek, a processzorhűtő két darab, egyenként 120 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátora vékony felépítéssel bír: a légkeverők a megszokott 25 milliméter helyett csak 15 milliméter vastagok. A lamellák között a mérnökök – a Hyper 612 PWM-hez hasonlóan – nagyobb helyet hagytak, így a hűtés akkor is hatékonyan zajlik, ha a légkeverők alacsony fordulatszámon dolgoznak.

A ventilátorok 40000 üzemórás élettartammal bírnak és a percenkénti 500-as, valamint 1600-as közötti fordulatszám-tartományon belül működnek. A PWM támogatással ellátott légkeverők üzemi zajszintje 8 dB(A) és 30 dB(A) között, az általuk megmozgatott levegő mennyisége pedig 17,4 és 58,4 CFM között helyezkedik el – természetesen fordulatszámtól függően.

Az új processzorhűtőt Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011 és AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1-es processzorfoglalatokra egyaránt fel lehet szerelni. A június folyamán forgalomba kerülő Hyper 412 Slim 39,95 dollárba kerül majd.

Három új hővezető paszta is érkezik

A friss hővezető paszták közül a legszerényebb hővezetési képességgel az IC Value V1-es modell érkezik (>1.85 W/m-K), amely fehér paszta formájában lesz elérhető. A középkategóriát a közlemény szerint az IC Essential E1 képviseli, ami már jobb hővezetési képességgel bír (>4.5 W/m-K) – ennek a színe szürke.

A csúcson az IC Essential E2-esnek kéne lennie a hivatalos közlemény szerint, ami arany színben pompázik, és amely a legjobb hővezetési tényezővel bír. A gond, hogy ez szerintük >3.5 W/m-K, úgyhogy valószínűleg az E széria két értékét felcserélték a hivatalos honlapon.

CM Storm Sonuz: mikrofonos fejhallgató, játékosoknak

A Cooler Master egy minőségi, analóg sztereó headsettel is előrukkol a nem is oly távoli jövőben, amely hagyományos, 3,5 milliméteres Jack audió csatlakozók segítségével kapcsolódik az adott rendszerhez. A fejhallgató hangszórói előtt a fület körülölelő szivacsborítás kap helyet, amelynek belső átmérője 97 milliméter.

A kényelmes használatot biztosító párnázott borítás mögött mindkét oldalon 53 milliméteres átmérőjű, 45 ohmos impedenciájú hangszóró lapul, amely a 10 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartomány lefedésére képes. A rendszer 98 dB ± 3 dB-es jel/zaj aránnyal érkezik és 200 milliwattos maximális terhelhetőséggel bír.

A mikrofon egy le és felhajtható kar végén ül, a 100 Hz és 10 kHz közötti frekvenciatartományt fedi le és 10 kHz-en -47 dB ± 3 dB érzékenységgel bír. A mikrofonos fejhallgatóhoz 2 méter hosszú kábel jár, amelyen a szokásos kezelőszervek is megtalálhatóak egy, a kábelre épített vezetékes távirányító formájában. A fejhallgató pántja szintén párnázott.

A CM Storm Sonus a jelenlegi információk szerint 115 dollár körüli ajánlott végfelhasználói áron lesz kapható a közeljövőben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward