Rengeteg új termék van a Cooler Master standján

Új számítógépházak, tápegységek, processzorhűtők, ventilátorok és két új folyadékhűtő szett is lapul a friss termékek között.

Rengeteg új termék van a Cooler Master standján

Új tagokkal bővül a Cooler Master Master Case családja

A gyártó a Computexen megmutatta, hogy fest a Master Case koncepció Micro-ATX alapokon, ugyanis kiállította a Master Case 3-as modellt, amelynek belsejében Micro-ATX alaplap fér el. A kisebb méret ellenére a Master Case stílusjegyek ezen a terméken is jelen vannak, így akinek nagyobb társai tetszettek, a kisebb modellt is csípni fogja.

A ház belsejében a Micro-ATX alaplap mellett akár 300 milliméternél hosszabb videokártya is elfér, processzorhűtőből pedig akár 160 milliméter magas példányt is beépíthetünk. A tápellátást normál ATX formátumú tápegységre lehet bízni, a 3,5 hüvelykes és 2,5 hüvelykes adattárolókat pedig több bővítőhely is várja. Extraként kapunk hőérzékelőt és fordulatszám-szabályzót is, az előlapi portok közé pedig egy USB 3.0 Type-C és egy USB 3.0 Type-A port került – természetesen a szokásos audió csatlakozók társaságában.

A Master Case 5 alapjaira egy új modell, a Master Case 5T épül majd, amely sportosabb dizájnnal érkezik, tetején pedig fogantyú is lesz, így egyszerűbben elcipelhető a ház például LAN Partyra is.

A Master Case 5 adottságait kamatoztató számítógépház rengeteg helyen kapott bordó festést, így például a tetőlap fogantyújánál, az előlap élén, az alaplaptálcán, illetve a meghajtókat fogadó bővítőhelyeken is tetten érhető ez a színárnyalat. Ebben az esetben a fogantyút tartalmazó tetőlap alá a jelek szerint nem lehet majd háromventilátoros hőleadó radiátort szerelni.

A Master Case család persze nem csak lefelé, a Micro-ATX házak szegmense felé, hanem felfelé, a toronyházak territóriuma felé is terjeszkedik. Utóbbi kategóriába tartozik az új Master Case 7 modell, amely toronyházként érkezik, így rengeteg hely van benne. Az alaplaptálca a HPTX, az XL-ATX, az EATX és az SSI-EEB formátumú alaplapok számára is elegendő helyet nyújt, az adattárolókat pedig több, mint egy tucatnyi 3,5 hüvelykes bővítőhellyel várja.

Belsejében akár három darab 480 x 120 milliméteres vagy három darab 420 x 120 milliméteres hőleadó radiátor is elfér, az alaplapot tartalmazó házrészt pedig edzett üveglap választja el a külvilágtól. Az alsó házrészben, a szellőzővel ellátott oldallap mögött kaptak helyet a meghajtó bővítőhelyek, valamint a tápegységet és a három nagy folyadékhűtő radiátor egyikét is itt helyezhetjük el. Ahogy a Master Case 5 Maker esetében, úgy az újdonsághoz is elérhetőek külön megvásárolható kiegészítők, így a ház funkcionalitása kibővíthető, viszont kiegészítő panelek ebben az esetben nem állnak rendelkezésre.

A fentieken kívül a Master Case 4, illetve a Master Case 6 érkezésére is számíthatunk, viszont ezek a házak már egy picit kilógnak majd a sorból. Tetőlapjukat, illetve előlapjuk felső részét már más dizájnnyelv alapján készítették el a mérnökök, így az előlap tetején, illetve a tetőlap elején helyet foglaló jellegzetes hatszög formáról le kell mondani, de az összkép azért abszolút nem rossz – sőt, valószínűleg vannak, akiknek inkább majd ez a formavilág fog tetszeni.

Balra a Master Case 4, jobbra pedig a Master Case 6 látható

A Master Case 4 egy Micro-ATX formátumú alaplapokat fogadó termék lesz, amelyben teljes értékű gamer konfiguráció kaphat helyet, méghozzá akár két darab 240 x 120 milliméteres hőleadó radiátorral együtt. A Master Case 6 ugyanezt tudja majd, csak nagyobb méretben, több hellyel, közepes torony formátumban. Az egyelőre rejtély, hogy a két újdonsággal pontosan mely árszinteket veszi célba a Cooler Master, de az biztos, hogy a termékek jónak tűnnek.

Bővül a Cooler Master tápegység kínálata

A vállalat a Computexen a MasterWatt mellett három új tápegység családról is lerántotta a leplet, amelyek a MasterWatt Lire, a MasterWatt Pro és a MasterWatt Maker nevet viselik. Mindegyik család tagjai alacsony zajszint mellett üzemelő ventilátort kapnak, sőt, egyes példányoknál még terhelés-függő ventilátor kikapcsolásra is lehet számítani, így alacsony terhelésnél passzív hűtéssel működhet a tápegység.

Az újdonságok közül a MasterWatt Lite modellek a belépőszintet veszik célba, ahol fix kábelezéssel próbálnak majd helytállni. A MasterWatt modellek ezzel szemben már a középkategóriába érkeznek, így teljesítményük is ennek megfelelően alakul, sőt, hatásfokuk is magasabb lesz, mint a Lite modelleknek, kábelezés tekintetében pedig félig moduláris megoldásra számíthatunk – egyes kábelek nem lesznek lecsatolhatóak. A MasterWatt Pro példányok már a felső-középkategóriában versenyeznek, így még nagyobb teljesítménnyel, magas hatásfokkal és teljesen moduláris kábelezéssel állnak a vásárlók rendelkezésére. Ezek a termékek lapos tápkábeleket használnak, ami megkönnyíti a kábelmenedzsmentet.

A csúcsot a MasterWatt Maker széria képviseli, így itt abszolút felsőkategóriás, 1000 wattos vagy nagyobb teljesítménnyel érkező modelleket találunk. A kábelezés természetesen moduláris lesz, extraként pedig a tápegységek egyes paramétereinek monitorozására, valamint a hűtőventilátor üzemi profiljának módosítására is lesz lehetőség a mellékelt szoftveren, illetve az erre a célra készített mobilappon keresztül.

Lencsevégen a MasterAir sorozatú processzorhűtők

A Cooler Master nem kevesebb, mint hétféle új processzorhűtővel jelentkezik, amelyek közül három a MasterAir sorozatot, kettő a MasterAir Pro családot, kettő pedig a Master Air Maker 8 szériát képviseli. A MasterAir modellek hűtőtömb méret és ventilátor átmérő alapján háromféle kivitelben érkeznek: a MasterAir 2 és a Master Air 3 fedélzetén 92 milliméteres ventilátor kap helyet, míg a nagyobb MasterAir 4 már 120 milliméteres légkeverőt használ.

A MasterAir Pro családban combosabb hűtőtömbbel ellátott példányok lapulnak: a MasterAir Pro 3 92 milliméteres, a MasterAir Pro4 pedig 120 milliméteres ventilátort kap.

A Master Air Maker Pro 8 modellek még nagyobb hűtőtömbbel rendelkeznek, amelyre ráadásul nem egy, hanem két ventilátor kerül, ezek pedig a szokásos push-pull rendszerben üzemelnek.

Új folyadékhűtő szettek

Kétféle kivitelben érkeznek a MasterLiquid Pro névre keresztelt folyadékhűtő szettek: az egyik példány 120 x 120 milliméteres, a másik pedig 240 x 120 milliméteres hőleadó radiátort kap. A termékekhez ugyanazt a speciális kialakítású, szabadalom-trollokkal szemben is védett folyadékhűtő blokkot kapják.

Az új megoldásnál a processzorra illeszkedő folyadékhűtő blokkról leválasztják a szivattyút, így az a blokk felett, különálló egységként foglal helyet, ami szokatlan látványt eredményez.

A speciális dizájn várhatóan segít a folyadéknyomás növelésében, illetve a szivattyúlapát fordulatszámának csökkentésében, így végső soron halkabb lesz a rendszer. A FlowOP technológiára támaszkodó folyadékhűtő rendszerek MasterAir Pressure sorozatú ventilátorokkal érkeznek.

Új rendszerhűtő ventilátorok

A sor végére a Master Fan Pro sorozatú légkeverőket hagytuk, amelyek háromféle kivitelben érkeznek: Master Fan Pro AirFlow, Master Fan Pro Balance és Master Fan Pro Pressure. A három család tagjai a ventilátorlapát formájában különböznek egymástól, azaz mindhárom termék a nevében szereplő területre optimalizálva érkezik.

A Master Fan Pro Air Flow modellek rendszerszellőztetésre és processzorhűtésre lesznek alkalmasak. A Balance példányok ezzel szemben processzorhűtőkön és hőleadó radiátorokon teljesíthetnek jól. A Pressure modellek a nagyteljesítményű folyadékhűtő rendszerek hőleadó radiátoraira, illetve a számítógépházak előlapja mögé kerülhetnek, vagyis olyan területeken tehetnek jó szolgálatot, ahol a légnyomás nagysága kiemelten fontos.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward