Rengeteg új noteszgéppel rukkolt elő a HP

A HP kínálatában több új, illetve kisebb frissítésen átesett noteszgép is megjelent, amelyek között a ProBook 5330m, EliteBook 2560p és EliteBook 2760p, valamint a HP Pavilion DV4, ENVY 14 és Mini 210-es modelleket találjuk. Az említett noteszgépek legfontosabb tulajdonságait az alábbiakban tárgyaljuk ki.

Rengeteg új noteszgéppel rukkolt elő a HP

A HP kínálatában több új, illetve kisebb frissítésen átesett noteszgép is megjelent, amelyek között a ProBook 5330m, EliteBook 2560p és EliteBook 2760p, valamint a HP Pavilion DV4, ENVY 14 és Mini 210-es modelleket találjuk. Az említett noteszgépek legfontosabb tulajdonságait az alábbiakban tárgyaljuk ki. A könnyebb áttekinthetőség érdekében két részere bontjuk az újdonságokat: az első részben az üzleti felhasználóknak szánt konfigurációk, a másodikban pedig az átlagfelhasználóknak szánt újdonságok szerepelnek.

Újdonságok az üzleti felhasználóknak

A HP három friss konfigurációt mutatott be a kategóriában, amelyek között a 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkező ProBook 5330m, a 12,1 hüvelykes kijelzővel ellátott EliteBook 2560p és a 12,5 colos kijelzőt tartalmazó EliteBook 2760p kapott helyet. Utóbbi konfiguráció azért érdekes, mert egy konvertibilis tábla PC-ről van szó, azaz a termék érintőkijelzője elforgatható, így klasszikus tábla PC-ként is használhatjuk a gépet.

Galéria megnyitása

Kezdjük a sort az alig 2,5 cm-es vastagsággal és 1,77 Kg-os súllyal érkező ProBook 5330m modellel, amely szálcsiszolt alumínium házzal rendelkezik és 799 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira. Az új üzleti noteszgép második generációs Core i3-as és Core i5-ös sorozatú processzorokkal lesz elérhető, LED-es háttérvilágítással ellátott billentyűzetet, Beats Audio hangrendszert és ujjlenyomat-olvasót is tartalmaz majd. A termék TPM támogatással is bír a maximális hardveres alapú biztonság érdekében. Opcióként az Intel vPro technológiájának igénybevételére is van mód, így lehetőség van a biztonsági szint további emelésére, valamint a notebook távolról történő menedzselésére is.

A második a sorban az EliteBook 2760p, ami nem más, mint egy konvertibilis tábla PC. Az újdonság 12,5 hüvelykes képátlójú érintőkijelzőt tartalmaz, amely 1280 x 800 pixeles natív felbontást kínál. Az érintőkijelzőt ceruzával és ujjal is könnyedén vezérelhetjük. Az újdonság esetében a processzor szerepét Core i5-ös (24010M, 2520M vagy 2540M), illetve Core i7-2620M típusú központi egységre bízhatjuk, természetesen igényeinktől függően. Rendszermemóriából maximum 16 GB-nyi kaphat helyet a noteszgépben, a videó vezérlő szerepét pedig második generációs Intel HD Graphics sorozatú IGP tölti be. Merevlemezből választhatunk akár 500 GB-os példányt is, de opcionálisan akár 160 GB-os SSD meghajtó alkalmazására is van mód. A felsoroltakon kívül a noteszgép még DVD-írót is tartalmaz. A merevlemez korongjai egyébként 7200-as percenkénti fordulatszámon üzemelnek. Természetesen - mivel üzleti noteszgépekről van szó - ez esetben is lehetőség van a vPro technológiában rejlő lehetőségek kiaknázására.

Galéria megnyitása

Az 1000 dolláros alapáron érkező EliteBook 2560p esetében nagyrészt ugyanazok a specifikációk érvényesek, mint a 2760p esetében, de természetesen azért vannak lényeges különbségek is a noteszgépek között. Az első, és talán legfontosabb differencia az, hogy a 2560p nem rendelkezik elforgatható érintőkijelzővel, viszont a 12,5 hüvelykes megjelenítő cserébe nem 1280 x 800 pixeles, hanem 1366 x 768 pixeles natív felbontást kínál. Ennél a modellnél a kijelző érintő funkciójáról is teljes mértékben le kell mondanunk.

A HP hivatalos közleménye szerint az EliteBook 2760p és a ProBook 5330m május 9-től, azaz mától kezdve már elérhetőek, míg az EliteBook 2560p megjelenésére még május 23-ig várni kell.

Érkezik a friss ENVY 14, a Mini 210 és a Pavilion dv4 is

Az üzleti felhasználóknak szánt noteszgépek mellett három olyan modell is megjelent, amelyek kifejezetten az átlagfelhasználók igényeire lettek szabva.

Galéria megnyitása

Az első termék a Pavilion dv4-es modell, amely 14 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással is ellátott BrightView kijelzővel kerül forgalomba. Annak érdekében, hogy a noteszgép optimális hőmérséklet mellett üzemelhessen, a gyártó bevetette a CoolSense névre keresztelt technológiát is. A 600 dolláros alapáron érkező termék kétféle Imprint opcióval kerül forgalomba: fekete és kék színek közül lehet majd választani. A termék a hivatalos közlemény szerint május 18-tól kezdve lesz elérhető.

Galéria megnyitása

A következő termék az ENVY 14-es notesz. Ez a modell csak némi frissítésen esett át, így a noteszgép továbbra is 14,5 hüvelykes képátlójú, HD BrightView Infinity LED kijelzővel és fémötvözetből készült házzal rendelkezik, ám mostantól második generációs Core i sorozatú processzorral és USB 3.0-s porttal is büszkélkedik, amelyekhez egy, a korábbinál sokkal jobb, pontosabb vezérlést biztosító érintőpad is társul. Az érintőpad úgynevezett képszenzor technológiával dolgozik, ami azt eredményezi, hogy a korábbinál fejlettebb gesztus alapú érintő támogatást kínál és az ujjaink mozgását is hatékonyabban, rugalmasabban követi.  A felsoroltak mellett természetesen a Beats Audio hangrendszer is a kínálat részét képezi. A frissítésen átesett ENVY 14 várhatóan június 15-én debütál, alapára pedig 1000 dollár lesz.

Galéria megnyitása

A harmadik noteszgép a Mini 210-es modell. Az 1,36 Kg-os újdonság mostantól ötféle színben lesz elérhető, valamint jár majd hozzá a Beats Audio rendszer is. A friss Mini 210-es megkapja a QuickWeb 3.0-s intant-on operációs rendszert is, ami szupergyors hozzáférést biztosít az internethez. Ez egyfajta Linux alapú megoldás, ami a fő operációs rendszernél jóval gyorsabban betöltődik és általános feladatok ellátására (pl.: internetezés, levélírás, stb...) tökéletesen alkalmas. A termék egyetlen akkumulátortöltéssel 9,5 órán át lesz képes üzemelni, ami nem rossz eredmény.

Az Intel PineTrail platformja köré épülő netbook - amely egyéb tekintetben megegyezik majd elődjével - várhatóan szintén június 15-én kerül forgalomba, alapára pedig 300 dollár környékén fog elhelyezkedni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap