Rengeteg új monitor jelent meg a napokban

Az elmúlt napok folyamán a BenQ és az Acer kínálatában egy-egy, míg a HP termékpalettáján nem kevesebb, mint hét új LCD monitor jelent meg. Az újdonságok között találunk olyan termékeket, amelyek kifejezetten professzionális felhasználásra készültek, de mellettük egy 3D-s monitor is helyet kapott a sorban, aminek a játékosok és a 3D tartalmak szerelmesei fognak örülni.

Rengeteg új monitor jelent meg a napokban

Az elmúlt napok folyamán a BenQ és az Acer kínálatában egy-egy, míg a HP termékpalettáján nem kevesebb, mint hét új LCD monitor jelent meg. Az újdonságok között találunk olyan termékeket, amelyek kifejezetten professzionális felhasználásra készültek, de mellettük egy 3D-s monitor is helyet kapott a sorban.

[bold]Végre Európába ért a BenQ EW2730V

[/bold]

A tavaly decemberben bemutatott újdonság végre Európában is elérhetővé válik, méghozzá e hónap folyamán. A friss megjelenítő VA típusú LCD panelt használ, amelyhez LED-es háttérvilágítást társítottak a cég mérnökei.

A 27 colos képátlóval rendelkező VA panel 1920 x 1080 pixeles natív felbontás, 3000:1 kontrasztarány és 300 cd/m2-es fényerősség mellett üzemel, válaszideje pedig 8 ms-os értéket képvisel. A betekintési szögek a minőségi, Vertical Alignment típusú LCD panelnek köszönhetően természetesen ezúttal is 178/178 fokosak. A megjelenítő négyportos USB 2.0-s hubbal, beépített, sztereó hangzást kínáló hangszórókkal, valamint Senseye 3-as technológiával felvértezve érkezik. Utóbbi hatféle beállítást kínál, hogy mindig az adott feladatnak legmegfelelőbb megjelenítést választhassuk (Standard, Movie, Game, Photo, sRGB, ECO).

A videó bemenetek között ezúttal egy D-Sub, egy DVI és két HDMI portot találunk. A gyártó az újdonság esetében 399 euróban állapította meg a végfelhasználói árat, ám a termék néhol már akár 340 eurós áron is előrendelhető.

A HP összesen hét monitorral jelentkezik, amelyek mind-mind az üzleti felhasználókat veszi célba

A hét újdonság között öt klasszikus megjelenítőt találunk és két olyat, amit a digitális tartalomszolgáltató rendszerekhez szánnak.

Nézzük először az 5 új, elsősorban üzleti felhasználóknak szánt monitort. Az újdonságok közül négyen a ZR családot erősítik és IPS panellel állnak a felhasználók rendelkezésére, míg az ötödik modell egy Compaq sorozatú, kifejezetten a belépő szintű üzleti monitorok piacára szánt termék. Annak érdekében, hogy az új megjelenítők minden paramétere jól áttekinthető legyen, táblázatba foglalatuk őket.

Az újdonságok esetében érdekesség, hogy a HP ezúttal a minimális fényerősséget is megadta, ami a ZR sorozatú modelleknél kivétel nélkül 50 cd/m2-es értéket képvisel, a Compaq sorozatú megjelenítőnél azonban nem áll rendelkezésre ilyen adat.

A ZR2040w, ZR2240w és ZR2740w modellek még ebben a hónapban a boltok polcaira kerülhetnek, ám a ZR2440w és a Compaq LE2202x modellek megjelenésére sajnos októberig várni kell.

Az eddigieken felül még két új, nagy képátlójú, érintőkijelzővel ellátott megjelenítő is feltűnt a HP termékpalettáján. A digitális tartalomszolgáltató rendszerek szegmensébe szánt megoldások közül az egyik 42 colos képátlóval bír és az LD4220tm nevet viseli, míg a másik már 47 colos kijelzőt tartalmaz és LD4720tm típusjelzéssel rendelkezik.

A táblázatra nézve láthatjuk, hogy a méreten kívül csak a fogyasztásukban különböznek a monitorok, de ez talán nem meglepő. Mindkét típus október folyamán várható.

Az Acer egy FPR technológiával ellátott 3D-s monitorról rántotta le a leplet

A Gamer Series családba tartozó 23 hüvelykes képátlójú monitor különlegessége, hogy FPR (Film-type Patterned Retarder) technológiát használ a 3D-s felhasználói élmény biztosításához. Ez azért jó hír, mert így nincs szükség drága aktív 3D-s szemüveg alkalmazására, elég egy olcsó, könnyű, polarizált lencsékkel ellátott 3D-s szemüveg is ahhoz, hogy élvezhessük a 3D-s tartalmakat.

A TN+Film típusú LCD kijelzővel érkező újdonság 170/160 fokos betekintési szögeket kínál, válaszideje pedig 2 ms-os értéket képvisel. A 23 hüvelykes képátlójú újdonság 1920 x 1080 pixeles natív felbontás és 250 cd/m2-es fényerő mellett üzemel, a nem túl sokat mondó dinamikus kontrasztarány értéke pedig százmillió az egyhez. Természetesen ezúttal is rendelkezésre áll az Adaptive Contrast Management funkció, amely a kontrasztarányt az aktuális helyzetnek megfelelően a lehető legjobb értékre állítja annak érdekében, hogy a végeredmény kompromisszumoktól mentes, éles kép lehessen.

A 3D támogatással ellátott termék esetében a képpont távolság 0,265mm-es, a megjeleníthető színárnyalatok száma pedig 16,7 millió. Az újdonságot a VESA 100-as szabvány szerint elhelyezett hátlapi furatoknak köszönhetően akár fali konzolra is könnyedén felszerelhetjük. Érdekesség, hogy a monitor még két darab, egyenként 1,5 wattos terheletőségű beépített hangszórót is tartalmaz.

A 31,7 wattos átlagfogyasztás mellett dolgozó GR235H összesen három darab videó bemenetet kínál, amelyek között egy D-Sub, valamint két 1.4a szabványra épül HDMI portot találunk. A két év garanciával érkező újdonság már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 222 euró. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward