Rengeteg pénzt fektet az OLED gyártásba az LG

A gyártó a jelek szerint sokat szeretne profitálni abból az óriási mértékű növekedésből, amelyet az elkövetkező évek hoznak.

Rengeteg pénzt fektet az OLED gyártásba az LG

Az LG egyike az egyre növekvő OLED piac legnagyobb szereplőinek, és a jelek szerint hamarosan még komolyabb tényezővé válhat e szegmensben, ugyanis a vezetés a napokban jelentette be, hatalmas befektetést eszközölnek OLED gyártás terén.

A friss befektetés eredményeként új gyár építése kezdődik, amelynek felhúzása mintegy 1,59 milliárd dollárt emészt majd fel – ebből az összegből csak az üres gyárépület jön ki, a berendezés beszerzésére és beépítésére újabb dollár milliárdokat költ a neves dél-koreai gyártó. Az üzemet Gyeonggi tartományban, azon belül is Pajuban építik fel, a termelés beindítására pedig valamikor 2018 első felében kerülhet sor.

Az új üzem a P10 nevet kapja, alapterülete pedig 14 focipályáéval egyenlő, azaz nem lesz kicsi. A mintegy 100 méter magas épületben többféle OLED panelt gyártanak majd a nagyméretű, kifejezetten OLED televíziókba szánt példányoktól egészen a meglehetősen parányi, hajlítható kijelzőkig, amik jellemzően a viselhető eszközökben kapnak helyet. Az LG emellett az autóipar számára is gyártani fog különböző OLED kijelzőket, hisz e szegmens is élénken érdeklődik a vonzó paneltípus iránt. A teljesen berendezett, termelésre kész gyár felépítése összesen több, mint 8,71 milliárd dollárnyi dél-koreai wonba kerül majd.

Az LG OLED piac iránti érdeklődése nem véletlen, hisz ebben a szegmensben óriási növekedési potenciál lappang. Az OLED panelek az LCD technológiára támaszkodó megoldásokhoz képest sokkal szebb képet nyújtanak, amihez ráadásul energiahatékony működés is társul, az OLED alapú kijelzők pedig vékonyabbak lehetnek, hisz nincs szükségük háttérvilágításra – összességében mindenképpen az OLED jelenti a jövőt. A technológia térhódításához a jelenlegieknél olcsóbb panelekre lesz szükség – ezek a termelés felfuttatásának és az OLED technológia további fejlesztésének hatására idővel meg is érkezhetnek.

Az IHS elemzői szerint az OLED nyújtotta előnyök meghatározó szerepet töltenek majd be az elkövetkező évtized folyamán a vásárlói érdeklődés növelésében. Beszédes adat, hogy az OLED piac éves teljes árbevétele az idei 13,1 milliárd dollárról 2022-re már 29,1 milliárd dollárra hízik, azaz nagyon komoly növekedés várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward