Rengeteg kiegészítőt kap a Galaxy S4

A Samsung az új zászlóshajójánál már az extrákra is nagy figyelmet fordít. Sok tok mellett több S Health-et használó kütyü jön, de lesz vezetékmentes töltő is.

Rengeteg kiegészítőt kap a Galaxy S4

A high-tech eszközök, így például az okostelefonok mellett úgy fest, hogy a jövőben nagy szerepet kapnak majd a high-tech kiegészítők is.

A Galaxy S4 esetében nagy hangsúlyt fordítanak például az S Health hasznosságára, ami papíron az egészségünket hivatott megóvni, és ehhez nagyon sok vonalon képes követni a napi tevékenységeinket. Az S Band ezek között a legáltalánosabb kellék. Az egyszerű karkötőnek tűnő "ékszer" valójában egy sokoldalú lépésszámláló, ami folyamatosan összeköttetésben van a mobilunkkal Bluetooth-on. Mialatt működésben van, szó szerint rögzíti minden lépésünket, valamint követi az alvási szokásainkat is, és figyelmeztethet is minket akkor, ha éppen valami nem tetszik neki. Az élet minden területén megállja a helyét, mivel időtálló kialakítást kapott és 10 méteres mélységig a víz sem tesz benne semmi kárt.

A HRM (Heart Rate Monitor) működése és feladata már valamivel fontosabb. Ez, ahogy a neve is mutatja, a pulzusunk figyelésén dolgozik folyamatosan. Akik kicsit jobban otthon vannak a témában, azoknak már ismerős lehet az efféle kütyü, ilyen például a Polar WearLink+ is. A szintén Bluetooth-os kapcsolattal dolgozó megfigyelő berendezés az S Health 2.0 applikációt használja az információk folyamatos mentésére, és ez is képes minket figyelmeztetni az esetleges rendellenességekre sportolás közben. Ám mivel a kialakítása rendkívül kompakt, akár a napi tevékenységeink mellett is feltűnésmentesen viselhető, így szívbeteg embereknek is segítségére lehet.

Ezek után, de még az S Health-hez kapcsolódó csomagban, felfedezhetünk egy digitális mérleget is. Ez a legkevésbé érdekes kiegészítő, de ha valaki komolyan veszi az S Health program használatát, akkor nem hiányozhat ez sem a repertoárból. A készülék egyébként hét személyt képes észben tartani, így a teljes családunk állapotát nyomon követhetjük.

A fenti lehetőségek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egészségesebb életet éljünk, de a telefonunk ezeknek a használata mellett minden bizonnyal hamar kidőlhet a sorból. Ilyenkor jön jól az extra telep, ami egy saját tokot is kapott, melyben egyszerűen újra is tölthetjük azt, ha lemerülne. Felmerül viszont a kérdés, hogy a 2600 mAh-s pótakkumulátor is rendelkezik-e NFC chippel, hiszen az SGS4 esetében már nem a hátlapra került ez az egység.

A vezeték nélküli töltésről eddig nem esett szó a Galaxy S4 esetében, még a készülék bemutatójának alkalmával sem, pedig képes lesz rá. Ez azonban csak bizonyos régiókban lesz így, és ezért is nem esett róla szó eddig. Sajnos egyelőre az nem ismert, hogy mely változatokra korlátozódik a Qi szabványnak megfelelő töltési eljárás, de elképzelhető, hogy a központi egységgel együtt jár, tehát a Snapdragon 600-as vagy az Exynos 5 Octa változaté lehet ez az extra. Korábbi képekről ismerős lehet ez a töltőpad, mivel az engedélyeztetés során már lencsevégre kapták, így az érkezése sem nagy meglepetés.

A Samsung arra is figyelt, hogy a mobilos játékok egyre nagyobb teret nyernek maguknak, és hogy a szórakozni vágyók kedvében járjanak, elkészítették az SGS4-re illeszthető GamePadet. Illetve ez így nem teljesen igaz, mivel a vállalat 4-től 6,3 colos képátlóig mindenhez ajánlja a kiegészítőt. (A 6,3 hüvelyk kapcsán egyből szárnyra kapott a Note III pletyka, de ezt természetesen semmi más nem erősíti meg.) A kontrolleren minden kezelőszerv kézre fog állni, és a mobilunk is biztonságosan lesz rögzítve. Ezt az NFC és a Bluetooth kombinációjával párosíthatjuk össze leggyorsabban, de a hagyományos úton is elvégezhető a művelet, nem feltétel az NFC megléte.

Végül fussuk át, milyen tokokba rejthetjük az új Galaxy S4-ünket. Ezek között a legérdekesebb az S View Cover, amit úgy terveztek, hogy a kihajtható előlapot ne kelljen kinyitni ahhoz, hogy az órát és az új értesítéseinket láthassuk. Ennek érdekében egy kis ablakot vágtak rá, ezzel persze némileg veszélynek teszik ki a kijelzőt, de a használata a mindennapokban, ha csak kicsit is, de megkönnyíti az életünket. A Flip Cover ugyan ennek az egyszerűbb változata mindenféle ablak nélkül, csak a hangszórója van fedetlenül. A Pouch tasak és a Protective Cover+ pedig már nem igényel különösebb bemutatást, ez a két tok a legelterjedtebb az okostelefonok körében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward