Rengeteg friss micro-ATX alaplap az ASUS-tól

Az ASUS kínálata összesen nyolc új alaplappal bővült, amelyek kompakt számítógépekhez, illetve HTPC konfigurációkhoz egyaránt jó választásnak minősülnek.

Rengeteg friss micro-ATX alaplap az ASUS-tól

Az ASUS kínálatában több új, micro-ATX formátum köré épülő alaplap is megjelent, amelyek között Intel LGA-1155-ös, illetve AMD Socket FM2-es processzorokat fogadó modellek egyaránt jelen vannak. Első körben az Intel lapkakészlet köré épülő deszkákat, majd utána az AMD lapkakészlet köré épülő modelleket szedjük csokorba, már ami a fotókat illeti. Az Inteles deszkák közül a B75-ös modellről egyelőre nem állnak rendelkezésre képek.

H61M-AH61M-AH61M-AH61M-AH61M-A

H61MA/USB3H61MA/USB3H61MA/USB3H61MA/USB3H61MA/USB3

H61M-PLUSH61M-PLUSH61M-PLUSH61M-PLUSH61M-PLUS

Z77-AZ77-AZ77-AZ77-AZ77-A

A kifejezetten kompakt, asztali számítógép konfigurációkba, illetve házimozi számítógépekbe (HTPC) szánt deszkák mindegyike rendelkezik HDMI és DVI videó kimenettel, sőt, az A55M-A és a H61M-A modellt kivéve az USB 3.0-s portokat sem spórolták le róluk a vállalat mérnökei. Utóbbiakhoz természetesen UASP (USB Attached SCSI) támogatás is jár, így adatátvitel alkalmával egy helyett több csatorna használatára is van mód, ami akár 1,7-szer gyorsabb USB 3.0-s adatátvitelt eredményez.

A55M-AA55M-AA55M-AA55M-AA55M-A

A55M-A/USB3A55M-A/USB3A55M-A/USB3A55M-A/USB3A55M-A/USB3

A85XM-AA85XM-AA85XM-AA85XM-AA85XM-A

Az ASUS Home Entertainment sorozatú alaplapok mindannyian minőségi komponensekből épülnek fel, így normál helyett szilárdtest kondenzátorok kaptak rajtuk helyet, amelyek még 105 Celsius fokos hőmérséklet mellett is ötezer órás élettartammal bírnak. Kevésbé extrém körülmények között - 65 Celsius fokos hőmérsékleten járatva - akár 50 évnyi folyamatos használatot is kibírnak, ami a hagyományos, elektrolit alapú kondenzátorokénál két és félszer hosszabb élettartamot jelent. A termékek mindannyian grafikus kezelőfelülettel ellátott, UEFI alapú BIOS-t alkalmaznak.

A friss alaplapok legfontosabb tulajdonságait két táblázatban összesítettük, ezek az alábbiakban tekinthetőek meg.

Intel LGA-1155-ös deszkák
Intel LGA-1155-ös deszkák

AMD Socket FM2-es deszkák
AMD Socket FM2-es deszkák

Az ASUS új, micro-ATX formátumú alaplapjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedlemi forgalomban is. Az egyelőre nem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward