Rengeteg DDR4-es G.Skill memóriacsomag érkezik

A G.Skill már alaposan felkészült az Intel Skylake processzorainak hivatalos rajtjára, amire egyébként napokon belül sor kerül.

Rengeteg DDR4-es G.Skill memóriacsomag érkezik

A G.Skill több új DDR4-es memóriacsomaggal készül az Intel Skylake processzorainak rajtjára – a szóban forgó központi egységek első hulláma a korábbi információk szerint a héten megrendezésre kerülő GamesCom alkalmával rajtol el.

A jeles eseményt több új memóriamodullal várja a G.Skill, amelyek között Trident Z és Ripjaws V sorozatú termékek egyaránt jelen vannak. A vállalat szerint a Trident Z sorozatban található a világ első olyan memóriacsomagja, amelynek moduljai félelmetesen magas, DDR4-4000 MHz-es effektív órajelen ketyegnek.

A felsőkategóriát képviselő Trident Z sorozatú memóriamodulok 2800 MHz és 4000 MHz közötti effektív órajellel rendelkezhetnek, természetesen modelltől függően. Ezek az újdonságok minden esetben a Samsung legjobb DDR4-es memóriachipjeit alkalmazzák. A DDR4-4000 MHz-es példány az abszolút csúcskategóriát képviseli: a 4000 MHz-es stabil órajelet egy még be nem jelentett ASRock alaplapban sikerült elérni. Persze a hatalmas sebességnek ára van: egyrészt elég spártai időzítéssel lehet elérni (CL19-25-25-45), másrészt DDR4-es szinten elég magas üzemi feszültségre is szükség van a sikerhez (1,4 volt). A Trident Z sorozat tagjainak memóriachipjeit igényes, egyetlen darabból álló alumínium hűtőborda fedi, ami viszonylag alacsony profillal rendelkezik.

A G.Skill szakemberei persze azokra is gondoltak, akik kevésbé drága, de jó minőségű DDR4-es memóriamodulokra vágynak: őket a Ripjaws V sorozat tagjai veszik célba. Ebben a családban 2133 MHz-től egészen 3733 MHz-ig terjed a kínálat, az alapokat pedig ezúttal is Samsung memóriachipek adják, igaz, ezek már nem válogatottak, nem olyan különlegesek, mint a Trident Z modulok példányai. A Ripjaws V sorozat leggyorsabb tagja DDR4-3733 MHz-es effektív órajelen ketyeg, amihez CL17-19-19-19-es időzítést és 1,35 voltos üzemi feszültséget alkalmaz. A Ripjaws V sorozat tagjai kék, piros, fegyverszürke, ezüst és fekete kivitelben kerülnek az üzletek polcaira, ám ezeken a modulokon a jelek szerint már picivel magasabb hűtőbordák lesznek.

A két új DDR4-es memóriacsalád tagjai többféle kivitelben is elérhetőek lesznek: a kínálat a 2 x 4 GB-os memóriacsomagoktól egészen a 4 x 16 GB-os kiszerelésig terjed, így meglehetősen széles választékból lehet majd csemegézni. Fontos adalék, hogy az abszolút csúcskategóriás DDR4-4000 MHz-es memóriacsomag csak 2 x 4 GB-os kivitelben lesz elérhető.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az egyes memóriacsomagok pontosan mennyibe kerülnek majd, de az már most borítékolható, hogy a csúcskategóriás példányokért meglehetősen szélesre kell nyitni a pénztárcát. Az élettartam-garanciával érkező termékek hírünk írásakor még nem voltak jelen a vállalat hivatalos weboldalának kínálatában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward