Rengeteg androidos alkalmazás van BlackBerryn

A BlackBerry 10 egyik kulcsfontosságú képessége, hogy sokféle API-t támogat. Ennek köszönhető, hogy lassan közel 100 ezer alkalmazásnál jár a cég alkalmazás boltja.

Rengeteg androidos alkalmazás van BlackBerryn

A BlackBerry 10 debütálása előtt is sokat hallhattunk már a széleskörű API támogatásról, erre ugyanis kifejezetten büszke a cég fejlesztőgárdája. A legfrissebb információink szerint a programozók kezébe adott lehetőségek között a legnagyobb népszerűségnek az applikációk Androidról való portolása örvend.

A PCmag által nyilvánosságra hozott adatok alapján a teljes alkalmazásfelhozatal csaknem fele származik az Android választékából. A BlackBerry 10 platformra több mint 70 ezer alkalmazás érhető el, ennek pedig a 40 százaléka nem más, mint átcsomagolt APK fájl (az APK az Androidra írt appok kiterjesztése). Elsőre ez talán nem hangzik túl jól, de valóban problémát jelentene? Nem valószínű, hiszen ezzel végeredményben a felhasználók jól járnak, mert a legnépszerűbb alkalmazásokat sem kell hiányolniuk, ha operációs rendszert cserélnek. Arról nem is beszélve, hogy ezek a programok így már megfelelően tesztelve vannak, és a hibákkal való találkozásra is kevesebb az esély.

Végeredményben a BlackBerry rendszer a portolásoknak hála a felhasználók bizalmát is könnyebben nyerheti el, mivel a jelenlegi legnépszerűbb Androidról sokkal simábban tudnak átállni, kevésbé fogják idegennek érezni az új rendszert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward